odödlig?

Vissa kallar oss bloggare för ”odödliga”. Att vanliga ”dödliga” anstränger sig mer i livet. Andra jobbar ju och sliter medan bloggare får allt serverat på ett silverfat framför sig utan ansträngning. Well. Jag befinner mig både på den odödliga och dödliga sidan. Jag bloggar, och jobbar. Och jag kan säga till er som tror att blogglivet är en dans på rosor att ack så fel ni har. Många gånger finner jag mitt bloggliv betydligt jobbigare än mitt jobb. Ständig press. Aldrig ledigt.

När man har ett jobb är det oftast så att man jobbar sitt pass, sen går man hem för dagen och kopplar bort jobbet. Inte många tar med sig jobbet hem. Då kommer man bort från jobbet, och man slappnar av. Så fungerar det i alla fall för mig gällande mitt andra jobb. Och så tror jag att det fungerar för många andra också? Sen kanske man jobbar 5-6 dagar i veckan, men man har alltid någon dag ledig i alla fall. En dag då man kan slappna av och inte känna pressen med att jobba. ( Jag vet att vissa jobbar mycket mer än så, men dom flesta jobbar nog inte mer än 5 dagar i veckan. )

Men som bloggare….
Fördelen med att man kan ta med sig jobbet överallt är också en stor nackdel. Du har inte en ledig dag. Någonsin. Inte ens en ledig timme. Du tänker blogg blogg blogg dygnet runt, 24/7, 52 veckor om året. Allt du gör, allt du känner och allt du tänker blir liksom bloggrelaterat. Du kan aldrig vara spontan utan måste alltid tänka på bloggen. Dina nära och kära blir irriterade och arga över hur mycket tid du spenderar framför datorn och hur du alltid säger ”jag ska baaaaara blogga lite” innan ni kan göra något. Det är ett val man gör, och jag tycker att det är värt det : ) Jag älskar mitt liv som bloggare! MEN, jag försöker förklara för er som tror att det är en dans på rosor med gratis prylar och ingen ansträngning. Bloggen är mer än ett heltidsjobb, det är ett helt liv. I alla fall för mig. Och ingen av er har ju egentligen någon aning om hur mitt liv ser ut utanför bloggen. Hur ”lätt” det än verkar, så är det inte riktig så fallet är.

Så tänk till lite innan ni påstår att bloggare har det så himla lätt : )
Är jag odödlig? Nej, jag är dödlig. Men jag jobbar jäkligt hårt med att lyckas med mina drömmar i livet!

Självklart är det bara ett fåtal av er alla som påstår att mitt liv är så himla enkelt, så detta är självklart inte riktat som något negativt emot er. Ni vet att in är bäst! Jag vill bara förklara, så att alla ska förstå 🙂

XOXO,

crazze

Posted in: Keela - Bilder.
Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *