Att testa sig själv.

Vet ni vad jag har kommit på? Att det är så himla kul att testa sig själv. Se vad man klarar av, hur länge man klarar av det och hur kroppen reagerar på det. Jag har aldrig tänkt så tidigare. Jag har alltid ätit det jag velat, när jag har velat. Mackor och godis. Typ. Tills för ett år sedan ungefär. Och ännu roligare blev det att hålla det strikt när min PT Ida Warg gav mig ett kostschema. Det fick mig att börja testa och se vad olika koster gjorde med min kropp, mitt humör, mitt välmående osv.

Så,
Sedan den 1 september så har jag ätit max 10 godisbitar, och vet ni vad? Jag har överlevt. Haha! Som sockerberoende är det svårt att se ett liv utan godis, men det har gått över förväntan bra. Och min konstanta huvudvärk är helt borta och jag känner mig inte lika vätskefylld på något sätt. Jag känner mig piggare och fräschare! Dock är godis någonting jag alltid kommer älska och alltid kommer äta. Men kroppen tar nog ingen skada av att vara utan en månad eller två. Vi får se hur länge min motivation till att vara utan socker håller 🙂 Men jag rekommenderar andra att trappa ner långsamt för att sedan försöka äta någon gång i veckan eller så. Det får i alla fall mig att må bättre!

Sedan den 29 september har jag varit helt köttfri. Det vill säga någon form utav vegetarian. Varför? För att testa! Jag ville se om man mage mådde bättre om jag lät bli kött någon vecka. Den veckan blev två och nu har det snart gått 3 – utan problem. Jag saknar knappt kött alls och det är inte speciellt svårt att vara utan. Jag får bara se till att få i mig tillräckligt med protein genom t ex quorn.  Kommer jag äta kött igen? ABSOLUT. Jag älskar kött och kommer absolut äta det igen, men jag gillar att kunna variera mig och kommer absolut fortsätta äta quorn och mycket vegetariskt. Det är gott och jag känner mig renare och magen känns bättre. Hade någon frågat mig för ett år sedan om jag skulle sluta äta kött så hade jag skrattat dom rakt i ansiktet! Idag är jag med öppen för att prova nya saker och jag gillar som sagt att se hur min kropp mår och reagerar på kosten. Vi får se om det håller i sig en vecka till eller ett år till helt enkelt.

Jag har kommit fram till att kost är så himla viktigt. Jag har inte sett det så förut som sagt.
För mig grundar sig så mycket i kosten. Humör, mage, välmående och massor av saker runt ikring.
Du är vad du äter är väl lite klyschigt att säga, men jag tycker faktiskt att det stämmer ganska bra : )

Haha oj, vad långt det blev. Nu slår jag vad om att ni ångrar att ni ville att jag skulle skriva om kost . Hhehehe
Nästa ska inte bli såhär långt! Lovar.

mat

Posted in: Keela - träning
Kommentarer (1)
 • Sosso

  Härligt inlägg! 😀
  En annan sak som är bra att tänka på när det gäller bra för kroppen och så är att köpa ekologiska produkter!
  T.ex så är ju frukter så otroligt besprutade att det är sanslöst. Vindruvor som är en av de mest besprutade frukterna har ju inget skal som tar emot en viss del av gifterna utan allt går ju direkt in i frukten (kan inte längre äta icke-ekologiska vindruvor hehe). Bananer är ju också otroligt besprutade och som med andra frukter tar ju inte skalet emot allt utan det kommer ju fortfarande nå frukten. Icke-ekologiska bananskal räknas inte längre som biologiskt avfall (säger ju endel hehe).
  Vissa som är laktosintoleranta (i alla fall allergiska mot något i mjölk) har börjat kunna dricka mjölk när de börjat med ekologiskt – även det säger ju att det finns ganska mycket skit i icke-ekologiska produkter.
  Säger igen, härligt inlägg! 😀 Blir själv mer inspirerad till att leva bättre hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *