Dagens fråga- Mitt hår.

frågaaaa

Kan du inte skriva ett inlägg om du hur sköter ditt hår?
Mitt blir slitet nästan direkt och kan bara ha det i typ två veckor innan massor lossnar och ser ut som fan.

Absolut! Jag har nog svarat på det mesta i andra inlägg förut, men här kommer allt samlat på ett och samma ställe  : )

1. Jag går till en bra frisör som är duktig på det hon gör. Hon färgar på rätt sätt, hon fäster löshåret på rätt sätt osv. Det gör väldigt mycket! Jag vet många som har gått till andra ställen och dom har tappat betydligt fler än vad jag gör. Dom senaste månaderna kanske jag har tappar 3 eller 4 slingor och två av dom gångerna råkade jag bränna sönder fästena med plattången! Haha. Se till att gå till någon som kan och vet vad dom håller på med. Jag rekommenderar Rapunzel Of Sweden.

Jag har Nail hair som är fäst med hjälp utav värmetång och har färgerna #18/60 och #613 blandat just nu. Och ungefär 85 stycken slingor. Det är inte så många, men eftersom att jag har ganska långt hår själv så behövs det inte så många.

rapunzel

2. Jag tvättar mitt hår väldigt sällan. Jag har avvänjt mitt hår vid att det ska få tvättas ofta – därför blir det också mindre fett. För några år sedan tvättade jag det varannan dag, sen trappade jag ner till var tredje, var fjärde, var femte osv. Numera tvättar jag det max en gång i veckan. Det sliter mycket på håret och på fästena att tvätta det, så försök att låta bli om du absolut inte måste.

Jag tränar ju en del, så blir jag genomsvettig så tvättar jag såklart håret. Fast jag blir inte så svettig i hårbotten, utan mer i pannan och på kroppen. Så då kör jag bara i lite torrshampoo. Nu på vintern kan det hända att jag tvättar det någon extra gång eftersom jag har mössa på mig en del och det kan göra håret lite fett. Men jag försöker låta bli 🙂 Duschar gör jag nästan varje dag, men då sätter jag upp håret och tvättar bara kroppen.

När jag väl tvättar håret så använder jag Rapunzels egna hårvårdsserie speciellt framtagen för löshår. Älskar den!
Jag gör såhär: Shampoo först, sen silvershampoo som jag låter verka lite, sen inpackning som jag låter verka och sist balsam. När jag har torkat håret med handduken lite så masserar jag i lite shine drops i topparna. Det tar ganska lång tid, men eftersom jag tvättar det så sällan så tycker jag att det är värt att hålla på ett tag. Haha!

DIREKTLÄNKAR:
ShampooBalsamInpackningSilvershampooShine drops.

6203_3f06809b409b2b973c3760fefb64d76a

3. Jag fönar ALDRIG mitt hår. Jag låter det alltid självtorka. Jag borstar heller aldrig håret när det är blött.

4. Jag sover alltid med håret uppsatt & flätat.

5. Jag använder värmeskydd innan jag plattar / lockar. Jag använder denna plattången och den här locktången. På bilderna här under har jag använt en sån här vågtång.

6. Jag borstar det dock lite för sällan. Men det är för att jag gärna går med samma frisyr några dagar i rad och inte vill borsta bort lockarna. Men när jag väl borstar det så gör jag det ordentligt och försiktigt!

hår

7. Jag använder Rapunzel’s shine drops i hela håret utom hårbotten 2-3 gånger i veckan. Oftast i samband med att jag borstar det. Då känns håret som nytt!

8. Jag färgar/bleker det sällan. Nu slingar jag bara utväxten ungefär var tredje månad.

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *