När huvudet bestämmer.

Jag blir så sjukt trött på min kropp och mitt huvud. Dom är verkligen varandras motsatser. 
Min kropp säger – var glad och må bra. Och det gör du genom träning och bra mat.
Mitt huvud säger – var ledsen och må skit. Och det gör du genom att inte röra dig från sängen och bara äta godis.

Den senaste veckan har jag låtit huvudet ta över och jag struntar i vad kroppen säger. Jag orkar inte bry mig. Inte nu. Inte idag. Vissa slutar äta när dom blir deppiga. Jag blir tvärtom. Jag äter konstant. Och det gör mig arg. Arg för att jag vet att det inte gör någonting bättre och arg för att jag vet att det är så onödigt och dåligt för kroppen. Men när jag blir arg så blir jag ledsen och när jag blir ledsen så äter jag. Det blir som en ond cirkel ju.  Jag ligger i sängen och rör mig inte om jag inte måste.

Är det någon annan som är likadan?

Det är sällan jag kommer in i en sån här cirkel, men när jag var kommer in i den så är den så himla svår att ta sig ur igen. Speciellt nu när jag är lite småsjuk, igen, och inte kan träna. Jag känner mig lite borttappad på något sätt. Förvirrad och tom. Och tomheten försöker jag fylla med godis. Det är en sån himla stor omställning och min kropp har inte riktigt hunnit hänga med, så jag känner mig helt lost.

Men nu får det vara nog. Jag känner det. Jag vill inte ha det såhär och jag vill inte må såhär. Det är slöseri med tid och energi! Det är slöseri med allt. Imorgon SKA bli en bra dag. Jag ska göra det till en GRYM dag.

Gör morgondagen till en grym dag ni också. En nystart.

disco

Det finns förresten svarta discobrallor på CBK också! Mössar och tröjan finns där med.

Kommentarer (1)
  • Johanna - a piece of everything

    Är likadan. Äter massor med dumheter och sen kommer ångesten som sedan leder till att jag misshandlar min kropp genom att äta sämst i hela världen samtidigt som jag tränar relativt mycket. Är så trött på mig själv för att jag har detta beteende och vill mer än gärna bli av med det, men det går inte. Har sådant kontroll behov att jag räknar varenda kalori jag stoppar i mig. Oftast fyller jag i en större mängd än vad jag egentligen ätit bara för att inte äta ”för mycket”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *