Läsarfråga.

svar

Har du mellanrum mellan dina lår? Vad väger du? Vad tycker du är normalt för en 13-åring att väga som är 165cm lång och tränar 4-6 gånger i veckan, två gånger dans & sedan sittups och sånt hemma på rummet?
Jag ska ta navelpiercing på onsdag, men vet inte riktigt om den kommer sitta snyggt på mig eftersom att jag tycker att jag är överviktig men många säger att jag inte är det, men jag tycker det eftersom jag har väldigt stora kärlekshandtag. Försöker träna bort dem men inget funkar, har du något tips?
kramisar till dig, finaste keela <3

Jag blev så himla ledsen när jag fick den här kommentaren, så jag kände att det var viktigt att ta upp det här i ett inlägg.

Vet ni vad jag gjorde när jag var 13?
Jag lekte med lego, barbiedockor och åt godis och pannkaka. Jag lekte med kompisar och åkte sparkcykel. Jag klättrade i träd och byggde kojor. Jag tränade innebandy för att det var kul och spelade sims på kvällarna. Jag tänkte inte ens på hur min kropp såg ut. Jag hade inga bekymmer!  Vad hände med världen? ..

Att en 13åring kommer till mig och tycker att hon är överviktig är så sjukt så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag vill nog gråta.

För det första, DU är INTE överviktig. Jag är säker på att det skulle bli superfint med navelpiercing på dig!
Mellanrum mellan låren är så himla oviktigt och onödigt att en gå omkring och fundera på och min vikt är så oväsentligt med tanke på att jag är både längre, äldre och förmodligen byggd på ett annat sätt. Anledningen till att jag inte avslöjar min vikt är för att jag inte vill ge dig eller någon annan en vikt att sträva efter! Alla är ju olika. Glöm vågen och och vikten, fokusera på vad som får dig att må bra.

För det andra, Du tränar så himla mycket och det är jättebra att du håller igång. Men det är jätteviktigt att du vilar också och inte hetsar! Träning ska vara kul och i din ålder är det alldeles för tidigt för att tänka på det sättet som du gör. Slappna av, ha kul och strunta i din vikt. Gör det som får dig att må bra!

Det finns ingen ”normalt” eller ”så ska du väga”-vikt. Sålänge du är hälsosam och inte bara äter godis så är allt OK! Jag gick in på din blogg och blev så ledsen. DU är så himla fin och söt och har långt ifrån stora kärlekshandtag. Du måste försöka ändra din självbild och se dig för vad du egentligen är – jättefin. Ställ dig framför spegeln och säg det till dig själv ett par gånger per dag. Tillåt inte dig att trycka ner dig själv! LYFT dig själv istället.

Ni har så lång tid på er att vara vuxna och oroa er. Väx inte upp för fort. Ta vara på att ni är unga och inte behöver tänka. 
Glöm vikt, glöm kroppsideal, glöm kärlekshandtag. Sträva istället efter att må bra och vara glada.
<3.

Visst har jag mellanrum mellan mina lår – när jag står bredbent. Men är det verkligen värt att lägga ner så mycket energi på ett litet mellanrum?

cbkno

Kommentarer (1)
  • S

    Det finns tydligen folk här i kommentarerna som tycker att det är okej att klanka ner på folk med mellanrum mellan låren, bland annat att det är ”fult” (Ja, jag syftar på dig ”Marie”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *