Den perfekta Keela finns inte.

Tack för både fantastiskt bra feedback och lite sämre på mitt inlägg tidigare idag. 

Under fem år förändras man otroligt mycket som person.

Från att vara 18 och vilja väldigt mycket, till att vara 23 och insett att världen faktiskt ser ut på ett visst sätt och tyvärr finns det inte så mycket jag kan göra åt det. Jag kan försöka, men kommer högst troligt inte att lyckas. Men jag fortsätter försöka.

Från att vara 18 och inte ha fem års erfarenhet av bloggvärlden och livet som bloggare, till att vara 23 och insett att bloggvärlden och livet som bloggare är så otroligt mycket mer än vad många tror. Ansvaret, pressen och stressen är det nog inte många som förstår.

Från att vara 18 och lat, trött, konstant magkatarr och huvudvärk och inte tänka på framtiden till att vara 23, älska att träna, nästan varken magkatarr eller huvudvärk längre och tänker massor på framtiden. Men jag är fortfarande jag.

Jag kan hålla på hela dagen.
Jag ser mig själv idag som en bättre förebild än någonsin. Varför? Jo, för att jag idag visar mina brister. Jag fortsätter att stå upp för mig själv, jag gör det jag vill med mig själv och mitt liv. Jag strävar efter att må bra och jag är inte längre rädd för att visa mitt sanna och operfekta jag.

För några år sedan vågade jag inte det. Jag vågade vara mig själv, men jag skulle aldrig visa mina fel eller brister. Jag ville få er alla att tro att man kunde må bra med sig själv och vara sådär ”perfekt”. Som många av er också trodde. För det var så jag uppfattade en förebild när jag var yngre. Idag har jag en helt annan bild av en förebild. En realistisk bild. En verklig bild. Istället för en låtsasbild i en låtsasvärld som inte finns.

Jag förstår att omställningen för er är svår. Den har varit svår för mig också. Men jag vet också att jag inte längre kan leva ett liv som NI vill att jag ska göra. Det gör mig till en fruktansvärt dålig förebild ju! Jag måste fokusera på vad jag vill få ut av mitt liv och vad jag vill göra med det, istället för att ni ser mig som en sorts hjältinna som aldrig gör fel eller har något fel.

Alla bloggare blir idag, vare sig man vill eller inte något av en förebild. Och den rollen är fruktansvärt svår att göra något bra av. Omöjlig nästan. Vill ni sluta läsa min blogg för att jag inte är perfekt? Fine. Go ahead. Då är det inte mig, Keela, ni är intresserad utav. Då är det en fantasiperson ni vill ha.

Ni sätter liksom orden i munnen på mig. Innan jag ens har sagt vad jag står för eller vad jag vill uppnå så har ni tagit förgivet att jag aldrig skulle vilja ändra något med mig själv. Jag önskar att jag inte ville, men ärligt talat så känner jag ingen som är 100 % nöjd med sig själv. Tyvärr. Och så är det. Att varje dag, dygnet runt fundera på hur jag ska formulera mig för att någon inte ska ta illa upp eller bli ledsen. Att hela tiden veta att vissa som läser min blogg påverkas av minsta lilla gör ju att jag lever mitt liv efter hur andra tycker att jag borde leva det. Och det är ju inte rätt! Jag vill att ni läser min blogg för att ni vill veta hur mitt liv och jag är och inte för att försöka få mig att leva det liv som ni vill att jag ska leva. Pressen av att veta att hur jag än gör så blir det fel tar vissa dagar kål på mig.

Att jag vill ta bort mina celluliter är ju inte konstigare än någon med acne som vill ta bort sina ärr. Det är inget ingrepp. Det är inte heller konstigare än att lägga sig i ett solarium eller kanske förlänga håret eller ögonfransarna. Varför är vissa grejer ”OK” för er att jag gör?

Jag vill att ni tar bort den perfekta bilden ni har utav mig. Hon finns inte. Bort med hjältinnan och se den riktiga Keela istället. Hon som är som alla andra och försöker så gott hon kan få sig själv och andra att tycka om sig själva. Men ibland räcker det inte hela vägen fram. Inte ens för henne. Se mig som en jämlike, en som skulle kunna vara er kompis. En tjej med problem som alla andra och som bara försöker ta sig igenom vardagen på bästa sätt. Se mig som du ser dig själv.

: )

bw

Kommentarer (1)
  • Natta

    Vad du än gjort har jag alltid accepterat det, precis som jag accepterar vad andra säger och gör. Så länge det inte är elakt liksom, men det brukar det inte vara. Hehe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *