hälsning

Har ni sett Systembolagets julhälsning? Den gjorde mig så himla glad. Jag tycker att det är så bra att det finns Systembolag i Sverige, och att det inte går att köpa sprit i mataffärerna.

Ni som har hängt med ett tag vet att min relation till alkohol inte är den bästa. Inte för att jag själv har problem och dricker för mycket utan tvärtom. Jag tycker att alkohol är rätt obehagligt och läskigt. Och jag är en så person som kan ha kul utan att dricka också, därför så är alkoholen väldigt oviktig för mig. Jag dricker högst sällan, men det händer absolut. Tror att jag har varit ute 3-4 gånger iår, men om man jämför med andra i min ålder så är det väldigt lite. En gång i kvartalet ungefär! Jag har ett alldeles för stort kontrollbehov på mig själv för att dricka mig tokfull. Jag gillar inte känslan alls. + att man mår så fruktansvärt dåligt efteråt, så det är aldrig värt det.  Jag dansar och skrattar massor ändå : )

Just nu i juletider kan jag tänka mig att det dricks mer än vanligt. Tänk alla barn och ungdomar, till och med vuxna som måste stå ut med för fulla familjemedlemmar eller släktingar. Barn som får se sina föräldrar ragla omkring och knappt veta vad dom heter utan att förstå riktigt vad som händer. Så himla obehagligt, men det händer ju hela tiden och överallt… Tyvärr.

Varför vill man bli dunderpackad egentligen? Det är så onödigt. Varför vill man vakna upp morgonen efter utan att minnas vart man är eller vad som hände kvällen innan? Varför vill man vakna upp och må dåligt? Nä. Julen ska inte handla om sånt. På julen ska man äta knäck, öppna julklappar och kolla på Kalle. Det ska handla om familj och mysig stämning. Visst, ta en öl eller två till maten och drick lite glögg, men sen tycker jag att det får vara bra.

Vad tycker ni?

Sponsrat inlägg

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *