Läsarfråga: Kosttillskott

Vad äter du för kosttillskott?
Just nu äter jag inte så jättemånga olika tillskott utan håller mig till:

Omega 3 ( direktlänk ):
Fettsyror som anses vara ”goda” fetter” och är viktiga för cell, hjärta och metabol hälsa.

– Minskad inlagring av kroppsfett! Omega-3 hjälper cellmembranen att fungera optimalt. Det betyder fler insulinreceptorer och att mer energi lagras i muskelcellerna och mindre lagras i fettcellerna.
– Lindrar inflammation och krämpor orsakat av träning! Omega-3 har dokumenterat antiinflammatoriska egenskaper.
– Ökat fokus under träning! Omega-3 ökar blodflödet till hjärnan samt stärker den kognitiva förmågan.
– Motverkar stress och muskelkatabolism! Omega-3 minskar aktiveringen av stresshormoner. Vid upplevd stress produceras därmed mindre kortison från kortisol.

Daily ZMA( direktlänk ):

– Innehåller Zink, Magnesium och B6.
– Förbättrar sömn och återhämtning
– Kan optimera hormonnivå och muskelmassa.

Intensiv träning, otillräckligt näringsintag och miljömässiga faktorer kan alla öka risken för brister av viktiga mineraler och vitaminer, inklusive zink, magnesium och vitamin B6. Denna ZMA combination hjälper dig att undvika dessa brister och därmed optimera anabola hormonnivåer, presstanda, återhämtning och sömnkvalitet.
___________________________________________

Jag vet inte om det är något jag inbillar mig, men sedan jag började äta ZMA( jag tar två tabletter ungefär en halvtimme innan läggdags) så sover jag MYCKET bättre. Jag är en sån som annars alltid gått upp och kissat flera gånger per natt, men inte längre. Numera sover jag hela nätterna. Superskönt : )

Det finns en miljard olika tillskott att äta, men för mig känns det inte så bra att proppa i mig allt som går, utan kör på det jag känner att jag verkligen behöver. Något jag borde börja äta är mer vitaminer, t ex multivitamin eller något för jag vet att jag har brist på sånt. Ska leta upp en bra och skriver om den på bloggen när jag har testat den ett tag!


daily

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *