Hej Keela!
Hur gör du för att ditt hår inte ska bli fett och hur kan du tvätta det så sällan? Mitt hår blir fett efter typ en dag.

När jag var yngre tvättade jag också mitt hår kanske varannan dag, och då blev det också fett hela tiden. När jag blev äldre så fick jag höra att det var dåligt att tvätta håret ofta, så då försökte jag låta bli. Oftast gick det inte mer än två dagar förrän mitt hår såg jättefett ut, så jag var tvungen att tvätta det. Men sen ansträngde jag mig verkligen och lät det gå 4-5 dagar innan jag tvättade det. När det blev fett så sprayade jag i lite torrshampoo, så försvann det fettiga. Jag höll på så i några månader och trappade sagt ner och vande håret vid att det inte skulle tvättas så ofta.

Numera tvättar jag håret max en gång i veckan. Ibland kan det gå 1,5 vecka emellan varje gång. Mitt hår blir inte fett alls och om det väl känns lite smutsigt så har jag i lite torrshampoo. ( det från batiste är GRYMT!! ). Jag tränar ju mycket, men svettas sällan i håret. Om jag väl gör det så tvättar jag såklart håret. Så jag duschar varje dag, men sätter då upp håret i en knut och tvättar bara kroppen. Jag verkligen ogillar nytvättat hår eftersom håret blir så flygit och platt. Mitt hår är som allra snyggast när jag inte har tvättat det på 4-6 dagar.

Så mitt tips är att sakta med säkert trappa ner på att tvätta håret och använd torrshampoo om det behövs. Man bara sprayar det på torrt och otvättat hår så känns det genast mycket fräschare.

Det finns massa olika sorters torrshampoon, men mina favoriter hittar ni här : )

torris

Kommentarer (1)
  • Mallanmamma

    Åh mitt hår blir också så fett på en gång… Tycker ändå inte att jag tvättar det så ofta, utan oftast 2 ggr i veckan. Men trodde att torrschampot gjorde att det blev ”tvättat” igen och har undvikit det också.. Blir till att köpa ett lager torrschampo på dollar här framöver.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *