Svar på läsarfråga.

Hej keela! Jag behöver verkligen hjälp med en grej och hoppas du kan hjälpa mig med detta. Jag vänder mig till dig då ett av dina största intressen är kost och träning. Hoppas du kan ta upp detta i ett inlägg också, kanske det är fler som känner likdant.

Så.. Jag har bestämt mig för att det här året få min drömkropp. Jag vet att det låter hur klyschigt som helst, men det här är mitt mål och det skadar ju inte att försöka om det verkligen är det jag vill. Jag väger ca 65kg och vill gå ner minst 10kg. Inte för att VS modellerna eller någon annan bett mig att göra det, utan för att jag själv vill och vet att det kommer få mig att må bättre och vara mer självsäker att visa min kropp. Problemet är att jag inte har råd just nu med ett gymkort, så det jag försöker göra är att promenera ca 8km minst en gång i veckan (utomhus alltså) och sen göra lite övningar. Eftersom dieten är det som avgör hur mycket man tappar i fettmassa så tycker jag ändå inte att träningen är så viktig, i alla fall inte nu i början. Men just dieten är ett problem. Det verkar som att alla tjejer på instagram som har mina drömkroppar har fått det genom att äta bokstavligt talat kaninmat! Till frukost är det lite bär och till lunch/middag blir det sallad med kyckling till. Det är ingenting jag blir mätt på. Jag har försökt att äta så under en dag men ger upp på kvällen eftersom jag dör av hunger och huvudvärk. Jag mår så dåligt. Men jag ser det som enda vägen till att få den kroppen. Det jag äter nu förtillfället är 2 kokt ägg med 2 brunt bröd till frukost, och till lunch/middag brukar jag antingen äta bulgur eller råris med kyckling och det blir jag mätt av. Men det känns som att jag aldrig kommer att gå ner i vikt av att äta det, det känns som att jag gör fel bara för att jag äter kolhydrater. Men de är just rätt kolhydrater jag blir mätt av. Jag kan inte leva på grönsaker känns det som. Jag vänder mig till dig för det känns som att du varje dag når dina mål ett steg närmare. Jag förstår inte varför inte läsare blir sura för att du äter sundare och tränar mer, du vill ju må bra både psykist och fysiskt? 
Hoppas på svar och hjälp (sorry för det 5meter långa kommentaren, är ganska dålig på att sammanfatta)

Hej!
Det är lite klyschigt, absolut, men om man har ett mål och man är beredd att satsa för att nå det och sen också når det så är det ju fantastiskt! Good for you! Sålänge du gör det för din egna skull och håller dig hälsosam och mår bra, så är du på rätt väg.

Jag vet inte hur gammal du är, så kan ju inte svara på om du är för ung för att vilja träna massa och gå ner i vikt, men 65 kg är inte alls speciellt mycket. Många fokuserar på vikten alldeles för mycket, istället för att fokusera på spegelbild och mått. Det är bra att ha ett mål, men lägg fokusen på att trivas med dig själv istället för på vågen : )

Jag kan säga att jag äter som en häst snarare än en kanin. Jag äter ju massa havregrynsgröt till frukost, kvarg till mellanmål, ofta kyckling och råris till lunch, mer mellanmål, fisk och massa sallad(oftast lite råris också) till middag och kvarg till kvällsmat. Det är otroligt viktigt att äta, och sålänge du försöker hålla dig borta från vitt bröd, pasta, godis, läsk osv. och håller dig till långsamma kolhydrater som  t ex råris så är jag säker på att det kommer gå jättebra!

Sen är det här med kolhydrater helt sjukt. Vi har fått för oss idag att kolhydrater är dåligt och vi blir rädda för dom, men kolhydrater är hjärnans bränsle och BEHÖVS. I rätt mängd, som precis allt annat. Skippa inte kolhydraterna!

Sen behöver man inte ett gymkort för att träna. Det finns hur mycket som helst som du kan göra med bara kroppsvikten hemama : ) Googla hemmaövningar eller kolla efter filmer på youtube. Eller ta med dig en kompis på några morgonpromenader varje vecka. Cirkelträning är  t ex superkul och det finns hur många filmer som helst på youtube med grymma cirkelträningspass.

Ta det lugnt och hetsa inte, hitta en hälsosam livsstil som du trivs med : )
Kram

ptptptp (1)

Kommentarer (1)
  • Maja

    Skulle inte du kunna lägga upp nyttiga recept som du tycker är goda och bra? Undrar också vad du gör när du bli sötsugen, gör du något nyttigare eller har du något tips för att låta bli att ta sötsaker & småäta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *