Låta bli godis på vardagar.

Hej Keela!
Hur gör du för att låta bli godis på vardagarna? Jag blir alltid så sugen och det slutar med att jag äter godis varje dag. Och hur kan man låta bli godis helt? Finns det något annat man kan äta som inte är lika illa?

Hej!
Det där med godis och snacks har varit det absolut svåraste för mig. Det är ju så gott! Och mysigt. Det gäller bara att bestämma sig och försöka hålla kvar motivationen.

Jag håller mig till godis på lördagar och resten av veckan äter jag bra mat. Men det kan absolut hända att jag fortfarande blir sugen på snacks och godis på vardagar. Då ser jag alltid till att ha ett bättre alternativ hemma. T ex naturella nötter. Caschewnötter är en favorit! Det är ju alltid gott att skära upp lite frukter i en skål och äta fruktsallad också. Jag älskar frukt!! Jag brukar också skiva ett grönt äpple, hälla på massa kanel och ha i frysen i en timme. Det blir så gott!

Sen finns även Questbars. Det är, vad jag vet, den bar på marknaden som innehåller minst socker. Den är rätt dyr, och alla smaker är långt ifrån goda(haha), men vissa är helgrymma! T ex coconut/cashew, cookie dough och chocolate/peanutbutter. NOMNOMNOM.

Många bars därute innehåller tyvärr massor med socker. Dom är såklart bättre än godis eftersom dom innehåller lite näring också, men dom är inte så jättebra. Questbars däremot som knappt innehåller socker allt är ett betydligt bättre alternativ till godis : )
Finns att köpa lite överallt i hälskostbutiker och bland annat på Body Action.

En annan favorit som jag har är chipsen från Renee Voltaire. Magiska! Dom ena är gjorda på en rot som heter Kassava och dom andra är gjorda av banan. Bananchipsen är kryddade med chili och är seriöst godare än vanliga chips. GAAH! Det går inte att sluta äta. Det kanske låter lite knasigt med bananchips, men dom är verkligen över förväntan!
Finns att köpa på bland annt ICA-butiker och på Renee Voltaire.se.

1d

IMG_4370

Kommentarer (1)
  • Rianna Wik

    Hejsan, en fråga angående sockersug och så.
    Jag äter typ normalt för en tonåring och lite för mycket sötsaker och strunt, jag är inte bra på mellanmål och äter därför för mycket skit.
    Är fitnessgurus proteinpulver/shakes och bars bra för mellanmål och för att äta när man har sockersug? Jag är dessutom dålig på att äta bra i allmänhet och då undrar jag om dessa är bra för mig, eller om det bara är för folk som tränar etc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *