Läsarfråga: Komma igång.

tank

Hej Keela!
Jag skulle behöva tips om hur jag kan komma igång med min träning på bästa sätt. När jag var yngre var jag väldigt aktiv, spelade fotboll/innebandy, red, simmade då och då, och gick på boxning. Men jag tappade alla intressen pga min psykiska ohälsa, så jag slutade vara aktiv. Jag började röka och dricka en massa energidrickor istället. Nu är jag snart 17 år och vill verkligen ta upp träningen igen, då jag hur länge som helst velat börja med boxning (igen) och gå på gym. Problemen är då rökningen – och maten. Jag har i nästan hela mitt liv haft problem med maten, min kropp vill liksom inte ta emot något. Varje gång jag försöker äta en ordentlig måltid blir jag Alltid illamående, i vissa fall har jag t.om spytt. Ett annat problem är att jag alltid känner mig så svag, vet inte hur jag ska förklara just detta, men ibland kan jag bara ligga i sängen eftersom jag känner mig så sjukt svag i kroppen. Den orkar liksom inte.

Skulle vara jätte tacksam om du kunde ge tips på hur jag kan komma igång, på bästa möjliga sätt. Både med mat och träning.
xoxo
Hej!
Jag önskar att det vore så lätt att jag bara kunde säga – sluta röka och sluta dricka. Men riktigt så fungerar det ju inte.

Men, jag tänkte berätta lite om hur jag själv mådde.
Jag har aldrig varit rökare och jag har inte druckit speciellt mycket heller. Men, jag har ätit så otroligt ohälsosamt, så när jag bestämde mig för att sluta så fick vanligt och bra mat mig att må illa också. Kroppen ville liksom inte ha det för den fattade nog inte riktigt vad det var. Dessutom hade jag magkatarr, vilket gjorde att jag konstant mådde lite illa. Jag har det fortfarande, men mycket mera sällan sedan jag började äta bra. Förut åt jag pyttelite mat och blev ”mätt”, för att sedan hugga in på godis, glass, kakor, läsk osv.

När jag väl hade bestämt mig för att sluta och jag åt mer och mer vanlig mat så slutade illamåendet och jag fick massa energi i kroppen istället. Huvudvärken slutade också. jag slutade frysa hela tiden och jag kände mig friskare. Jag tror kroppen bara behöver lite tid att vänja sig och man kanske får stå ut med illamåendet ett tag.

Jag är inte utbildad och vill därför inte yttra mig om vad det kan vara. Om du inte kan äta en riktig måltid utan att du mår dåligt eller att maten kommer upp igen så kanske du borde gå och kolla upp om det är något som är tokigt? Det låter ju jättehemskt. Och väldigt jobbigt. Om du känner dig svag kanske det beror på att du har för lite näring i kroppen eller vitaminbrist? Det borde du också kolla upp!

Jag tycker absolut att du ska börja på boxning om du verkligen vill det! Låt inte dåliga matvanor eller ovanor hindra dig. Ta lite i taget och hitta en balans som du trivs med : ) T ex, låt bli socker en dag först, eller låt bli en cigarett som du gärna vill ha. Låt bli alkoholen ihelgen osv. Låt det ta några veckor att ställa sig in i en ny livsstil. Jag tror också att du skulle känna dig piggare om du börjar träna!

Lycka till 

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *