dkkdk

Nu till min första fråga, jag vet så många som säger att proteinpulver är jättedåligt att man istället kan äta ägg eller något annat med protein i, varför använder du det? Tycker du det är bra? Själv tycker jag de verkar helläskigt men vad vet jag haha. Min andra fråga är om du vill tipsa på lite enkla o goda mellanmål som man kan göra, för jag tränar rätt ofta och efter jag kommer hem från skolan runt tre så behöver jag få i mig mat så jag orkar träna sedan, men jag har ett problem att jag har så svårt att veta vad jag kan äta, är inte något stort fan av yoghurt o kesella osv och jag har letat så mycket o frågat alla jag vet men jag hittar inget som passar mig! Så nu ibland kan de bli att jag äter lite fika (kakor el. Bullar av något slag) vilket är jätte tråkigt för sedan blir jag hungrig precis innan träningen och då hinner jag inte äta.. Så nu frågar jag dig för du verkar vara bra på sånt hehe. Hoppas du har tid och svara, kram / Viktoria

Hej Viktoria!
Jag är inte utbildad och vet inte exakt hur sånt här ligger till, jag berättar bara av hur jag känner, tycker och uppfattar det hela. Så du vet : )

Absolut ska du i första hand äta mat med protein, alltså ägg, kött, fisk, fågel, kvarg osv. Proteinpulver använder jag som ett tillskott för att vara säker på att jag får i mig tillräckligt med protein. Inte som en måltidsersättning, utan som ett extra mellanmål kan man säga. Direkt efter träning. Det gör jag för att kroppen ska återhämta sig från träningen och bygga muskler! Sen vet jag att många tycker att det är fel med kosttillskott – men jag är inte så kinkig. Jag kör på bara. Det fungerar och känns bra för mig och det är huvudsaken tycker jag.

Jag vet inte hur gammal du är, men jag tycker inte att du behöver proteinpulver om du inte har växt färdigt ännu. Satsa på ordentlig mat istället då! Ägg är som sagt superbra. Om du har växt klart och vill satsa på träning och att bygga muskler, så kan proteinpulver vara ett bra alternativ för att vara säker på att du får i dig tillräckligt. Fitnessgurus är grymma! Speciellt Vanilla Wildberry & Strawberry white chocolate.

Jag gillar kvarg( med fun light i, annars tycker jag typ att det smakar ost. eeeeuuuw ), så jag brukar äta det till mellanmål. Om jag inte orkar ställa mig och steka proteinpannkakor. Gillar du banan? Prova då att göra bananpannkaka. Det är jättelätt för du behöver bara två ägg och en banan! Blanda och stek : ) Riskakor med jordnötssmör på är också jättegott. Men se till att det är jordnötssmör med så mycket jordnötter i som möjligt och inte t ex Skippy som innehåller massa annat onödigt. Kör på ekologiskt ( 99% jordnötter ) eller Fitnessgurus!

Jag vet ju inte riktigt vad du gillar, men prova googla mellanmål så kommer du säkert få upp massa smarriga och enkla mellanmål som passar dig : )

Lycka till!


Direktlänkar:
peanut-butter-crunchy
raspberrywhitechocolate_productpage

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *