Recept: Nyttigare morotskaka!

Här kommer receptet på morotskakan jag försökte mig på idag : )Ingredienser 
2 hela ägg
6 äggvitor
2 skopor vassleprotein. Jag använde MyNutrition i smaken Cookies and Cream.
4 dl havremjöl (mixa havregryn med en stavmixer eller köp havremjöl)
1 tsk linfröolja
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ dl stevia
2 stora rivna morötter
kardemumma
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Om kaksmeten är för tjock kan man tunna ut den med lite vatten. Häll smeten i en ugnsform (ca 30 x 20 cm), klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan in 175 grader i ca. 15-20 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
Frosting
½ dl kvarg
1 äggvita
200g burk Philadelphiaost (3% fett)
vaniljextrakt
stevia
Vispa upp äggvitan till hårt skum. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Bred ut frostingen på kakan. Strö över hackad mandel eller kokos.Receptet hittade jag på den här bloggen : )

Jag hade dock inte i någon linfröolja eller kardemumma. Jag hade ingen olja hemma och gillar inte kardemumma så värst mycket. I frostingen rev jag ner lite citronskal. DET BLER SÅ GOTT! Jag tror att jag gjorde något galet eftersom min blev lite svampig. Hennes ser mycket bättre ut, så följer man receptet till punkt och pricka blir det nog bra.

mfmf

Posted in: Keela - Tips.
Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *