läpp

Hej. Du som har gått kurs i smink har kanske något tips på hur man applicerar läppstift bra? Jag vet inte ens om du använder läppstift men om du har något tips så hade det varit jätte kul om du kunde dela med dig. Jag tycker det är svårt att få till en snygg ”form” och hur man gör att det ser snyggt ut vid mungiporna om du förstår vad jag menar, särskilt med starkare färger som t.ex rött. Det hade varit kul att få råd av någon som är utbildad och verkligen kan smink. Älskar dina smink inlägg, puss och kram och ha en bra dag.

Hej!
Jag använder sällan läppstift för att jag är för lat och inte gillar att läpparna blir så kladdiga. Håret fastnar hela tiden! Haha. MEN, när jag var gör det så gör jag det ordentligt. 
För att få till läppstift på allra bästa och snyggaste sätt behövs 5 saker : )
1. Foundation/bas
2. Läppenna
3. Puder
4. Läppstift.
5. Läppar! Hehehehe.

– Börja med att lägga foundation/bas på dina läppar. ( det hjälper läppstiftet att sitta bättre! )
– Fyll i konturerna med läppenna. ( det gör att läppstiftet inte komma kladda och rinna ut i kanterna. ) Gapa lite när du fyller i mungiporna och fuska inte där, det är då det rinner och lägger sig där.  
– Pudra konturerna!!! Måna hoppar över detta steg. Gör inte det! Det är superviktigt för att det ska hålla sig på plats.
– Borsta sedan bort överflöd från pudret och fyll i konturerna igen. Har du tid, gör om detta en gång till. 
– Sedan är det dags att applicera läppstiftet. Jag brukar använda läppensel för att jag tycker att det är lättare att hålla sig innanför konturerna då.
– ”smacka” av på ett papper.
– PUDRA igen över hela läpparna.
– Applicera läppstift igen, smacka av, pudra och applicera läppstift ytterliggare en gång. Låt det ta tid och ha tålamod och VOILA! 

Detta är en såkallad perfekt mun som garanterat kommer hålla längre än om du bara smetar på läppstift utan bas, puder och läppenna : )

Här hittar ni läppenseln som jag brukar använda:
lä

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *