clear-skin-beauty

Keela! Min hy ser inte alls torr ut när jag inte har smink, men eftersom jag har väldigt mycket röda ärr så brukar jag täcka dem med foundation + puder, och det blir liksom jämnt då. Men det ser alltid så torrt ut! Typ som att huden flagnar och så. Vet du vad jag kan göra åt saken?

Hej!
Det kan bero på olika saker. Men speciellt nu när det är lite kyligt ute så kan sminket ”kaka” sig och huden blir torrare. Nu vet inte jag vad exakt du använder för smink, hur tjockt lager osv, men om du inte redan gör det så smörj in dig med ansiktskräm innan du sminkar dig. Låt det gärna sjunka in lite i huden innan du lägger på foundation. 

Jag vet heller inte vilka sminkmärken du använder och vilken foundation osv. Men jag rekommenderar att man använder någon annan än t ex H&M’s egna. Jag använder den förut och den torkade ut min hy väldigt mycket och la sig väldigt kakigt. Satsa antingen på minrealfaoundation i puderform så blir det inte lika torrt eller köp en lite dyrare och bättre flytande foundation med bra kvalité  🙂

Jag använder .Färg’s mineralfoundation i puderform( Nordic Spring Golden ) och det blir aldrig kakigt. Den är lite dyrare, men håller väldigt länge och är grym! Sen smörjer jag in ansikten morgon + kväll med en rätt billig ansiktskräm från Gariner, men eftersom my hy är väldigt bra, så fungerar den bra på mig. Fast sist när jag var på Make Up Store köpte jag faktiskt ett lite dyrare serum som återfuktar otroligt bra. Den brukar jag använda efter jag lagt på ansiktskräm på morgonen. Då sitter sminket bättre också : )  

Lycka till!

Direktlänkar:
11941654-origpic-d1f29f.jpg_0_3.33333_100_93.3333_237_221_80garnier-nordic-moisture-nourishing_250x250f

Kommentarer (1)
  • Anna

    Har exakt samma problem, men själv använder jag tre olika ansiktskrämer samt en ögonkräm innan jag sminkar mig! Jag är också noga med att rensa bort hudcellerna i ansiktet genom att använda mig av en slags skrubb. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *