Smartphones förstör.

Har ni någon gång suttit på tunnelbanan och bara spanat runt bland sätena i samma vagn och insett hur många som sitter med sina smartphones? Det har jag. Ibland är det, utan att överdriva, HELA vagnen. Ingen pratar längre. Alla har fokus på telefonerna. Jag vet ju att jag är precis likadan, det säger jag ingenting om. Bara att det är helt galet. Det blev ännu mera uppenbart igår på konserten. Jag tog några bilder, la ner telefonen eller kameran och lyssnade på musiken ett tag. Tog upp kameran när det blev något coolt ljus, tog några bilder och lade ner den igen osv. Men vissa. Vissa stod med armen uppe i luften och tittade genom mobilskärmen HELA konserten. Nästan alla som stod runt omkring mig instagrammade, facebookade, ringde folk, twittrade, spelade in, tog bilder, snapchattade, filmade oavbrutet under hela konserten. Allt handlar verkligen om sociala medier och bekräftelse numera. Åter igen, jag är likadan själv, jag vet. Det kändes lite läskigt bara. Nästan ingen bara stod där och njöt och hoppade runt av den grymma musiken. – För när man hoppar runt och sjunger kan man ju inte filma eller ta bra bilder liksom. Jag tyckte att det var så sjukt att jag nästan försökte få fler och bättre bilder på alla mobiler som var uppe i luften än på artisten. Jag kan tänka mig att 2000-talets konsertpublik är något annorlunda än t ex 90- eller 80-talets. Jag skulle vilja gå på en konsert mer telefon- och kameraförbud. Och ibland skulle jag vilja ha en vardag med telefon- och kameraförbud.

mobilhav

Posted in: Keela - Bilder.
Kommentarer (1)
  • Dear

    haha jag är nog den enda som inte håller på med mobilen eller kameran och allt sånt då jag gör saker eller är med någon, för jag glömmer helt enkelt bort det. och senare så har jag inga bilder eller videos att visa för någon eller minnas tillbaka med. Men jag tycker om att verkligen VARA med folk då jag gör något och det räcker gott och väl för mig! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *