Hej Keela!
Jag är 18 år gammal. Jag har det ganska jobbigt för dom flesta av mina vänner är jättesmala. Dom äter jättemycket godis och skräpmat och tränar aldrig! endå är dom pinnsmala och jättefina. När dom äter godis tittar jag på och jag äter nästan aldrig skräpmat och är endå mycke större än vad dom är. Jag tränar på gym och går promenader flera gånger i veckan men jag har mycke fett på mage och benen. Snart är det sommar och jag vet inte hur jag ska våga åka och bada med dom. Hur ska jag göra för att också kunna vara så smal? Hur gör du?

Hej!
Det låter ungefär som att du beskriver hur jag kände när jag var yngre när du skriver om hur du är. Det är så tråkigt att höra att du känner så! Tyvärr, så är det så att mycket är genetiskt. ( dom som påstår annat är ofta dom som har väldigt bra ämnesomsättning och ser jättevältränade ut utan att någonsin träna och bara äta skit. ). Jag fick det bekräftat senast i måndags av Mårten Nylén. Det är genetiskt! Man måste tyvärr inse att andra hade lite bättre tur när det gäller det yttre. Jag t ex tränar ju ofta varje dag och äter numera väldigt sällan godis och annat onyttigt, men har flera vänner som ALDRIG tränar och äter massa skit och som ser betydligt mer tränade ut än vad jag gör.

Jag vet att många av er tror att jag har en superkropp, men det ju som jag skrivit tidigare mycket som ni inte ser. Jag har t ex ganska hög fettprocent jämfört med muskelmassa och skulle behöva omvandla en del av mitt fett till muskler för att bli mer hälsosam. Jag har massa celluliter och är ganska ”mjuk” i kroppen. Och jag har rätt stora ben i förhållande till min smala midja( och det får jag ofta höra från läsare också… ) . Vilket som sagt är ganska knasigt med tanke på hur mycket jag tränar. För min kropp tar det tid att bygga muskler och bränna fett. MEN, jag kan också garantera att min insida ser bra mycket bättre ut än många utav mina vänners och bekantas. Just för att jag sköter kosten och tränar. På sätt och vis är jag ganska glad över att det syns direkt på min utsida när jag missköter mig. Då märker jag ju att insidan inte gillar det. Tänk att äta skit varje dag men det syns inte så man tror att det är OK att fortsätta? Sen när man blir äldre så slår det tillbaka och man blir överviktig eller har pajat massa organ i kroppen med allt skit man har stoppat i sig. Det är ju inte speciellt bra, eller hur? Alla ser olika ut och alla är fina på sitt sätt. Jag tycker att kurvor är supersnyggt, men även att smala och hälsosamma människor är himla fina också. Jag tjatar om det mycket, men sålänge man håller det på en lagom och hälsosam nivå så tycker jag att alla är fina!

Sen finns det absolut människor som måste kämpa otroligt mycket för att gå upp i vikt också, och det måste vara jättejobbigt. Verkligen! Och det finns dom som i princip föds med magrutor, eller sånna som kan få fram dom på två veckor. Sen finns det sånna som mig som kan titta på en pizza och gå upp 5 kg i vikt av bara det. Haha! Alla är olika och jag förstår att det är frustrerande för dig att dina vänner kan äta som dom gör. Jag kan känna så ibland också, och ibland tycker jag att det är sjukt orättvist att många kan äta precis vad dom vill och ändå se ut som dom gör, men jag vet också att jag gör min kropp(både insida och utsida) en tjänst genom att skippa pizzan eller godiset ibland. Jag vill ju se hälsosam, frisk och stark ut!

Se på det som att din insida förmodligen mår mycket bättre än deras och att det är normalt att ha lite fett på kroppen : ) Lagom är alltid bäst! Må bra, ät skräpmat & godis osv. med måtta, träna för att det är kul och för att det får dig att må bra och oroa dig inte för din kropp. Alla ser olika ut och jag är säker på att du är så mycket finare än vad du tror!

Den här bilden här under tror jag är den enda helkroppsbilden i bikini jag har lagt upp på mig själv sedan jag började blogga 2008. EN bild. Varför? För att skiten jag fick för mina lår på den här bilden knäckte mig lite kan jag tala om. Det var 1,5 år sedan ungefär när jag var i Thailand med mitt ex. Jag tränade mycket, åt bra och var ganska stolt över att jag kände mig starkare och fastare i kroppen. La upp den här bilden och well, fick massa skit om hur konstiga och tjocka lår jag har. Jag som redan har himla massa komplex för dom liksom, det gjorde inte det hela bättre. Sedan dess har jag inte vågat lägga upp någon mer bild på mina ben. Men idag orkar jag inte bry mig längre. Jag ser ut såhär. jag är byggd såhär. Jag tränar och mår bra, vad mer kan jag göra?! Jag ska absolut försöka bygga upp musklerna i mina ben för att dom ska bli starkare eftersom att det är det jag vill, men mindre lär dom nog aldrig bli.

Jag tycker absolut inte synd om mig själv, utan vill bara få alla att förstå att vi är olika byggda och har olika komplex, olika lätt för att bygga muskler, olika lätt för att gå ner/upp i vikt osv. Det gäller bara att hitta en balans för dig själv som gör att man kan leva ett hälsosamt liv som får en själv att må bra : ) 

Jag hoppas att du lär dig att tycka om dig själv!
KRAM

sssa

Kommentarer (1)
  • Jossan

    Detta är första gången jag läser din blogg och det verkar som att du är en väldigt sund människa! Både fysiskt och psykiskt!
    Just nu är jag inte alls särskilt vältränad utan snarare motsatsen, men jag har varit ganska fit och det är väl målet att jag ska bli igen. Men även jag har alltid haft ”stora lår”. Och det är jävligt skönt att se en tjej som tränar så ofta som du gör som inte har det där stora glappet mellan låren som är ”modet” just nu. Jag dömer inte tjejer som har glappet men personligen så tycker jag att dina lår slår glappet och smala lår med hästlängder!
    Puss o snusk // Jossan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *