Läsarfråga: TRX-band.

träninghälsa

Hej fina Keela!
Vad är det för övning du gör på bild nummer 2?
Jag har aldrig fattat vad det är man gör med dom där ”repen” eller vad man ska kalla det.
Kram

Hej!
Repen kallas för TRX och kan användas för massa olika övningar! Googla TRX-band så får ni upp massa olika tips : ) Just på dom här bilderna så kör jag en slags rodd som tränar rygg, axlar och överarmar. Riktigt jobbig efter några repetitioner! Man håller i dom två handtagen, håller kroppen rak som en planka( hehe, man kan ju försöka i alla fall… ) och drar upp kroppen mot händerna med hjälp utav armarna. Håll armbågarna vid kroppen och dra ihop skulderbladen när du kommer upp. Sjunk sedan sakta ner igen och repetera!

Mattan behövs inte egentligen, om det inte är superhalt på golvet som det var igår när jag körde. Haha! Fast den gör det ju lite enklare. För att göra övningen svårare så kan du falla ner mer under banden, så att nu nästan ligger raklång liksom : ) Prova dig fram vettja!

Kram

dxadaa

Posted in: Keela - träning
Kommentarer (1)
  • jennie

    Åh vad glad jag blir för att du tog dig tid för att svara på min fråga i ett inlägg! Tack fina Keela, nu ska jag faktiskt prova mig fram med sådana övningar. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *