YUHU!
Här kommer svaren på senaste frågestunden : ) Bäst för er att ni gillar svaren. Annars får ni inga kakor. Moahahahaha.

fishy

Vad använder du för kamera?
Jag använder mest min Canon EOS 650D, men har även en Lumix GM1 som jag använder ibland. Klicka på bilderna för att läsa mer om pris osv. : )

canon lumix

Vilka objektiv brukar du använda?
Till min canon har jag några olika.

Jag har standardobjektivet 18-55mm (direktlänk), 50 mm f1/8 (direktlänk), pannkaksobjektiv (direktlänk) och fisheye (direktlänk) som jag rullar mellan beroende på vad för bilder jag vill ta.
50 mm och 40 mm använder jag till porträtt/outfitbilder och för att få en väldigt suddig bakgrund. 50 mm är absolut det mest prisvärda objektivet tycker jag! 18-55 använder jag som standard till vardagsbilder, men eftersom jag är så kär i mitt nya fisheye har jag använt det till allt den senaste tiden.. Haha! Fisheyeobjektivet är de objektiv som gör att bilden ser rund ut och har en galen vidvinkel!

18-55 50mm40mm  sfisheye

I vilket program redigerar du dina bilder/videos?
Till bilder så använder jag Photoshop CS6 och till videons så använder jag nu Final Cut Pro.

Vad tycker du är roligast att fota?
Mig själv! Haha.. Får man säga så? Jag slappnar av allra mest när jag fotar mig själv faktiskt. Men annars är det kul att fota t ex outfitbilder till kompisar också.

Hej Keela! Hade varit jätte intressant att få veta hur du redigerar dina bilder i photoshop för att det är något jag undrat väldigt länge. Jag menar med all den här texten och ramarna som är så himla snygga och just därför hade det varit jätte kul om du la ut en video på hur du gör det. Tack på förhand, du är världens bästa bloggare! <3
Tack, vad glad jag blir!!! Jag har gjort en video för ett tag sedan. Spana in den vettja : )

Retuscherar/manipulerar du dina bilder överhuvudtaget (dvs tar bort finnar, rynkor, fett osv)?
Som på videon här ovanför så ser ni att jag tar bort lite stenar från min BH(haha!) för att göra bilden snyggare. Det kan jag absolut göra! Sen om bilden fotas i väldigt hårt ljus så brukar jag blurra min hy lite för att bilden ska se proffsigare ut. Och förstärka sminket runt ögonen lite. Men när jag t ex tar iphonebilder till instagram så gör jag aldrig något åt min hy, ögonen eller någonting och jag tycker inte att det är så stor skillnad och det är inte så att jag skäms över min hy eller så. Så ja, om bilden ”kräver” det och det är hårt ljus. Men annars gör jag ingenting. Finnar har jag sällan, men en gång hade jag en mitt på pannan som jag faktiskt tog bort för att jag såg ut som ett stoppljus. Haha! Om det är superbra eller inte få ni avgöra, men som sagt, jag tycker inte att det är speciellt stor skillnad på mitt utseende på instagrambilderna och här på bloggen trots att den ena kanske är liiiiite retuschad och den andra inte är det. : ) Jag gillar bildbehandling och tycker att de är det som är det roligaste med fotograferingen. Jag kan sitta och pilla med bilder i timmar.

Men t ex dom här fyra bilderna är tagna med telefonen och jag har bara lagt på ett filter på instagram. Så dom är helt oretuschade : )

pe

Vilka är dina favoritteckensnitt?
Just nu är det ett som heter Annabelle Script!

Brukar du bara lägga upp redigerade bilder på din blogg, eller kan du ibland lägga upp bilder som kommer direkt från kameran?
När jag bloggar från mobilen så lägger jag upp oredigerade bilder. Men det är ju väldigt sällan! När jag bloggar från datorn som redigerar jag alltid bilderna. Gör dom ljusare, skarpare, lägger till någon rolig text osv. Det är ju mitt sätt att blogga på : ) 

Hej! Om man inte har en fjärrutlösare utan forar med den inbygda självutlösaren blir det ofta ofokus. Hur gör jag för att det ska bli bra bilder? Och hur långt ifrån dig själv brukar du ställa stativet och vilken höjd har du för att få med hela kroppen ? Kram
Mitt tips är därför att införskaffa en fjärrutlösare! Jag använder min nästan varje dag. Det blir allra bäst bilder då. Hur långt ifrån jag ställer stativet beror på vilket objektiv jag använder. Prova dig fram : ) Eller ta hjälp av en kompis!

Vad har du för inställningar på din blixt? Du har väl en extern?
Ja! Den inbyggda blixten tycker jag är helt värdelös och jag använder min externa JÄMT. Den gör hela bilden verkligen! Jag har en Canon Speedlite 430 EX II ( direktlänk ) och den är verkligen min bästa vän. Inställningarna där är verkligen helt olika. Ibland behöver jag mer blixt, ibland mindre. Allt beror på ljuset i rummet. Man får prova sig fram där med : )

blixt

Hade varit grymt om du ville dela med dig av dina bästa tips för fotografering på kvällen/natten när det har blivit mörkt ute!  Vill även gärna veta hur du ”klipper ut dig själv” som bilden på dig i din header. Hoppas du förstod, haha! Och tack på förhand.
Det beror alldeles på känslan du vill ha i bilden. I den här bilden här under t ex så ville jag att det skulle synas att det var mörkt i rummet och bara ha granen som ljuskälla. Så jag ställde in ganska hög ISO och kort slutartid. Sen får man sitta himla stilla så att man inte blir suddig. Haha! Så lek lite med slutartiden så får du säkert till en bra känsla : )

När jag frilägger mig själv i en bild så att det blir som i headern så har jag tagit bilden emot en vit vägg och suddar sedan bort bakgrunden så att bara jag är kvar. Haha! Låter det knasigt? Du förstår säkert! Kan försöka göra en video om det.

tree

Hej keela, jag ällskar verkligen din blogg och har följt dig i cirka ett år nu. Andleningen till att jag stannar är för att du har sån himla häftig stil, och du är bara helgrym!! dina bilder, din klädstil, hela du! en sak jag undrar är vilken kamera du har? och vet du vilket som är bäst canon/nikon? har du några tips på nån nybörjar kamera? nån som man kan lära sig enkelt med och nån som man ändå får bra bilder från, puss och kram amanda <3
Tack!! Vad glad jag blir! Jag har en Canon EOS 650D som jag äääälskar. Några föredrar Nikon, men jag tycker att dom är mycket svårare att förstå sig på och skulle aldrig kunna byta från Canon till Nikon nu… Men det kan ju vara en vanesak också. Börja med en systemkamera som inte alls behöver vara dyr och lek med alla olika inställningar! Googla runt lite och jämför priser : ) När man väl kommer in i det och provar nya inställningar hela tiden så är det ganska enkelt att förstå sig på vad inställningar gör med bilden. Att köpa en systemkamera och bara använda auto är taskigt emot kameran. Haha!

Tar du alla outfitbilder till bloggen själv? Är det inte pinsamt att ställa upp stativ överallt?
Bilderna som är tagna hemma hos mig är det oftast jag som tar. Annars är det nästan alltid Caty som tar mina outfitbilder.

Hejhej, ny läsare här! 
Hur såg dina bilder ut när du först började blogga? Var dom lika bra redigerade då, och var det lika bra fokus osv? PUSS! :)))
Hej! Vad kul : D Hoppas du stannar kvar! Haha, neeeej. Mina bilder var verkligen hemska när jag började blogga! Det är nästan pinsamt att visa. Men jag har utvecklats enormt när det kommer till att hantera kameran och inställningar. Fast det blir ju lätt så när man använder kameran varje dag : )

Här är några av mina allra första bilder med min första systemkamera. Dom är alla tagna för nästan bra precis fyra år sedan. Minns hur nöjd jag var med dom här bilderna… Hade precis fixat photoshop också! Hahaha.
bilder

När du tar bilder vilken inställning på ”ratten” brukar du ha? och vilka inställningar?
Jag använder alltid M på ratten. Men inställningarna varierar för varje gång eftersom jag anpassar inställningar efter ljuset i rummet/ute.

Hur lägger du in gif-bilder i dina videobloggar? Tänkte på dina pratbubblor.. Använder du något program till det eller funkar imovie? tack!
Jag har aldrig lagt in gif-bilder vad jag vet? Utan brukar göra en bild i photoshop som jag använder som tumnagel/stillbild och den laddar jag upp efteråt när videon ligger uppe på youtube : )

Åh så himla vacker du är! Är det du själv som redigerar alla bilder själv? Och i så fall, hur lärde du dig?
Tack snälla! Ja, det är jag som gör alla bilderna. Jag är självlärd och har bara suttit och nött photoshop varje dag i fyra år ungefär. Haha! Då blir man bättre tillslut. Så nöt och prova dig fram! Den kan inte bli annat än fel och då är det bara att göra om.

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *