favour

Det svåraste för mig när det kommer till att försöka vara hälsosam är inte träning. Träningen älskar jag och har inga problem med att utföra den. Svårare är det med kosten. DET FINNS FÖR MYCKET SOM ÄR GOTT HALLÅ. Jag älskar allt med socker. Och jag ogillar att äta för att äta. Alltså äta för att man borde/måste och att inte äta något som jag gillar. Speciellt inte när jag ”förbjuder” mig själv att t ex äta godis. Det fungerar inte för mig. Så istället för att bara välja nyttiga alternativ som ofta tyvärr är rent ut sagt äckliga och tråkiga så försöker jag jobba runt det istället. Jag försöker göra mina favoritalternativ lite bättre. T ex som jag har gjort med min frukost. Jag äter oftast gröt, men min absolut favorit är Fil och flingor med banan i. Inte mycket protein där inte! Utan bara kolhydrater nästan. Och kolhydrater är bra, men kroppen behöver ju faktiskt mer än så. Och det finns 1 miljard olika flingor på marknaden och dom flesta innehåller mest socker tyvärr.

Så, för att göra min frukost snäppet bättre, men utan att förlora den goda smaken så bytte jag ut mina gamla flingor till dom jag hittade i affären med minst socker. Det blev Paulúns : ) Jag gick ju deras kostrådgivarutbildning nyligen. SÅ GRYM! Och har verkligen fastnat för deras flingor, juicer osv. Ni borde prova dom! Deras superflingor är hur bra som helst och deras granola ÄNNU bättre. Jag har aldrig varit något stort fan utav müsli så har inte provat den faktiskt. Anywaaaays. Så jag bytte ut flingorna vilket gjorde att jag minskade på sockret. Men protein då? Vart ska jag hitta det? JO, i min bästa vän KVARGEN. Jaaaa, kvarg är uttjatat och förbannat äckligt om man inte blandar ut det med två liter funlight, MEN i filmjölk eller smaksatt yoghurt som innehåller en del socker så har man vips minskat på sockret och ökat proteinet utan att man märker det själv : ) Woooho. Så jag brukar blanda i en halv burk kvarg i min fil på morgonen nu. Hur bra? Prova vettja!

Så istället för att hindra er själva från att äta det ni vill, försök hitta vägar till att göra det ni gillar lite bättre( om det nu inte redan är superbra? ). Och nu pratar jag inte om varje måltid och att man aldrig ska skita i det och bara äta en chipspåse om man vill. Jag pratar om att vi lite vardagssmart när det kommer till vad man äter så att man i längden blir lite mer hälsosam. Gör det för din skull!

Posted in: Keela - träning
Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *