Hej Keela!
Jag heter Evelina och är 22 år gammal. Sedan jag var 18 så har du varit min största förebild! Jag har följt din blogg slavisk under dom här åren och den blir bara bättre och bättre. Vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan din blogg. Den har hjälpt mej så otroligt mycket i vardagen. Den har gjort mej lycklig och glad Tack! 

Nu till min fråga. Min största dröm är att starta en webshop. Först sälja saker och sen börja designa själv. Men jag har ingen aning om hur man gör… Kan inte du berätta hur du gjorde? 
Jag älskar dig och din blogg över allt!

Kram
Evelina.

HEJ EVELINA! : D
Tack snälla för din helt fantastiska kommentar. Den gjorde min dag! Vad kul att du har följt mig så länge och jag är så glad över att jag kan hjälpa dig och göra dig glad.

Som jag har skrivit tidigare så är det inte ”bara” att öppna en webshop. Det är otroligt mycket som behöver göras innan och under tiden.
1. Du behöver ett företag. En enskild firma är lättast och är gratis att starta. Men, det är mycket jobb med den. Läs på mer om det och boka en tid med skatteverket!
2. Du måste ha sparade pengar till alla varor och till uppstartandet. 
3. Du måste spendera massor med tid med att hitta leverantörer beroende på vad du vill sälja. Googla! Google är din bästa vän.
4. Du måste ha en lagerplats. Hemma eller i en lokal.
5. Du måste köpa domännamn osv. Jag köpte domännamn via Binero.se.
6. Du måste bygga webshopen! Jag valde att göra det enkelt för mig och ha min webshop på Texttalk.se. Dom sköter det mesta mot att man betalar en summa pengar varje månad : ) 
7. Du måste välja betalsätt som ska vara möjliga. T ex kortbetalning, faktura osv. Och det mest kostar extra. 
8. Du måste marknadsföra din webshop för att få kunder! Skapa en instagram t ex : ) Det kan också kosta om du vill lägga upp annonser osv.
9. Du måste skapa mailadresser som kunderna kan maila till,  du måste ha villkor & info, packa ordrar, skicka ordrar, ha lagerhantering, skrivare osv osv osv.
10. Du måste sköta returer och missnöjda kunder!
11. Du måste hålla koll på tullavgifter, skatter och moms.
12. Du borde skaffa en revisor som kan allt när det kommer till att sköta ekonomin i företaget.

Det här är bara en del! Det bara kommer fler och fler grejer hela tiden. Det kostar också rätt mycket pengar och det är inte alltid man tjänar speciellt bra på det. Jag menar absolut inte att skrämma dig nu.. Haha! Utan jag vill bara förbereda dig på vad det faktiskt innebär. Och det är inte bara jobbigt utan otroligt roligt också! Så jag tycker absolut att du ska satsa om det är något du vill göra.

Min webshop går verkligen över förväntan. Den går så sjukt bra! Det rullar in beställningar varje dag och den har vuxit enormt mycket på dessa 10 månader som den har funnits. Jag är otroligt glad över att jag startade den och ångrar det inte för en sekund. Trots allt jobb och slit! Det är så kul att se att ni gillar den och jag får otroligt sällan mail från missnöjda kunder. Och det slutar alltid med att dom är nöjda när vi är klara : ) Det är det viktigaste för att det är då dom beställer igen! Sen finns det alltid någon enstaka som verkligen letar fel och klagar på allt och ibland går det inte att göra dom nöjda. Men man får försöka!

Sen så finns det otroligt många webshopar idag. Fundera på vad du kan göra för att din ska vara unik och varför man ska beställa från just dig! Ska du ha annorlunda kläder? Billigare priser? Snabbare leverans? Osv. Kom på något som gör dig bättre än dom andra!

Lycka till och kört hårt : )

cany

Kommentarer (1)
  • Stellaa

    Hej Keela!
    Vill börja med att säga att din blogg är gudomligt bra & att jag har följt de vääldigt länge! Så mycket framgång, under så kort tid, otroliigt!<3
    iallafall så undrar jag om du kunde göra en "Closet-tour" som en youtube video. Fast det skulle ju vara ett stort plus ifall du på videon tog fram olika plagg som man kan matcha inför sommaren, behöver verkligen inspo! ;))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *