träninghälsa

Hej Keela!
Jag vill bara börja med att säga att jag älskar din blogg, du är en grym inspiration!
Hursomhelst, förra sommaren började jag träna. Jag var innan lite halvmullig och hade i princip inga muskler men nu har jag tränat i snart ett år och fått grymma resultat! Har gått ner i fettprocent och fått synliga muskler. Just nu tränar jag 4-6 gånger i veckan, men jag har ett problem och det är att jag inte har fått min mens på cirka åtta månader sen jag började träna… Jag förstår inte vad jag gör för fel, jag äter ordentligt och tränar för att må bra liksom och jag trivs i min kropp! Jag kör väldigt mycket kondition i form av powerwalks och löpning, är det det som jag gör fel?

Skulle verkligen uppskatta om du svarade i ett inlägg, för jag börjar bli lite orolig…

Hej!
Vad kul att du har kommit igång med träningen och trivs med din kropp. Heja dig! Uteblvien mens kan bero på många olika saker. Det mest logiska är väl graviditet, men om du inte haft mens på åtta månader borde du märkt om du var gravid.. Hehe! Det är inte farligt om mensen är borta någon månad och eftersom du säger att du tränar mycket så kan det absolut bero på det. Hård träning och diet kan göra att mensen försvinner. Speciellt om du äter mat med lite protein i.. Men det antar jag att du inte gör eftersom du säger att du fått synliga muskler? : ) Om det bara hade varit borta någon månad så hade jag inte oroat mig, men när det har varit borta så pass länge så tycker jag att du ska kolla upp vad det kan vara. Gå till en gynekolog och se vad han eller hon säger. Även om du känner att du mår bra och äter ordentligt så kanske inte din kropp känner likadant. Kanske ta det lite lugnare med träningen? Kanske är du övertränad? Vila och återhämtning är också viktigt. Men jag är ingen expert, så jag tycker att du borde kolla upp det! Det behöver inte vara någonting och det kan hända att den kommer igång snart igen, men det är alltid bättre att kolla upp det eftersom det inte är som det ska. 

Kram

Kommentarer (1)
  • Ellu

    Ja det är väldigt vanligt att få oregelbunden eller helt utebliven men om man går ner i vikt så det kan vara det men kolla upp endå, just som Keela sa, när det tagit så långt tid utan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *