Det här med politik..

po

Ja ni… Det här med politik. Varenda facebookstatus handlar om det just nu. Och jag får dagligen förfrågningar om vart jag står och att jag borde skriva något om det. Tyvärr har jag aldrig varit intresserad, och kommer nog aldrig att bli det heller. Men det jag dock vet är att vi lever i en demokrati, där alla får tycka och rösta som dom vill. Vi har yttrandefrihet, så alla får säga det dom tycker. Alla har sina orsaker till vilket parti dom röstar på och alla har olika åsikter. Alla partier, har enligt mig, något som jag inte gillar. Därför har jag svårt att välja. Dom flesta har också något jag gillar också, vilket gör det ännu svårare.

Jag vet till 100% att alla som röstar på SD inte är rasister eller nasister och jag säger inte att jag samtycker eller håller med, utan bara att jag respekterar deras åsikt(sålänge dom inte är rasister/nasister). Förmodligen är vissa som röstar på dom det, men förmodligen så finns det både rasister och nasister som röstar på andra partier också. Och vad kan jag göra? Unfrienda dom på Facebook för att dom ska ändra sin åsikt? Är det lösningen? Det måste vara bland det löjligaste någonsin. ”Nä, hörrudu.. Vi tycker olika, så jag vill inte vara vän med dig på sociala medier” Utan att ens veta grunden till åsikten. Och som sagt, vi lever i en demokrati. Det är ju det här vi har kämpat för. Att varje individ ska ha rätt till en åsikt. Men tydligen är det inte OK att tycka annorlunda? Och nu pratar jag inte bara om SD, utan jag såg många som skrev på Facebook att dom skulle ta bort vänner som inte röstade på samma parti som dom själva. Demokrati är tydligen bara bra om folk tycker som en själv? Inte så logiskt..

Sen skulle jag absolut kunna rösta på Feministiskt initiativ, för ja, jag skulle nog kalla mig själv feminiskt.. Men vill jag verkligen att någon som kört rattfull och som begått skattebrott ska vara talesperson partiet? Nja, det vill jag ju inte. Jag kan hålla på hela dagen med att ta upp positiva och negativa saker med alla partier och partiledare, men det ger mig liksom ingenting. Det ger inte er någonting heller ( förutom kanske anledningar till att unfrienda mig? ) Nej, jag är verkligen inte sverigedemokrat. Jag vill inte heller kalla mig själv miljöpartist, moderat, folkpartist, socialdemokrat eller whatever. Jag är nog ingenting just nu. Jag respekterar andras åsikter sålänge dom har en vettig grund och orsak till dom och jag försöker skapa mig en egen uppfattning om de olika partierna.

Sen tycker jag inte att man ska gå och rösta på ett parti för röstandet skull. Är man inte insatt eller inte har något aning, då är det väl superdumt att rösta? Då är det bättre att rösta blankt. Men absolut borde man kanske ta sig tid till att bli mer insatt också. För jo, det är ju viktigt. Men det är viktigt att man skapar sin egen uppfattning innan man gör det, och inte röstar efter det man hört eller det man tror.

Men go ahead, unfrienda mig på Facebook vettja. Många snackar om hur trångsynt man är för att man röstar på ett annat parti än vad dom gör. Men det trångsynta är väl ändå att inte låta andra ha en egen uppfattning och åsikt? Att inte respektera eller ta reda på orsaken innan man dömmer ut någon, det är att vara trångsynt enligt mig.

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *