sol

Läsarfråga: Vad har du för inställningar på kameran när du tar solnedgångs-bilder? Och hur gör du för att få alla bilder så ljusa o fina?:)

Jag får ofta frågan om vilka inställningar jag har när jag tar bilder och den frågan är alltid lika svår eftersom jag alltid har olika inställningar. Allt beror på ljus osv. Därför provar jag mig alltid fram och har inga bestämda inställningar. Det fungerar liksom inte så : ) 

Just vid dessa bilder hade jag ISO100, f8, 1/125. Sedan har jag förstärkt färger, kontrast osv i Photoshop CS6. I bilden uppe till höger t ex så har jag lagt på extra mycket kontrast eftersom jag ville att man bara skulle se min siluett. Så, alla mina bilder och inställningar är alltid olika beroende på vilken känsla jag vill ha i bilden och hur jag vill att slutresultatet ska se ut. Det bästa är därför att alltid prova sig fram. Och sedan lägger jag ner tid på efterarbete. Jag älskar bildbehandling!

Mina bilder är ofta ljusa för att jag överexponerar dom och dessutom lägger på mer ljus i Photoshop. Min externa blixt till kameran är också min bästa vän och det är den som gör att bilderna blir så klara och ljusa oftast : )

Ut och fota och prova er fram vettja! Det kan ju inte bli annat än fel och då är det bara att ta bort bilden och prova igen.

 

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *