tvätta

Tänk att ni förmodligen använder era sminkborstar och penslar varje dag utan att någonsin rengöra dom.. Det är som att äta med samma bestick utan att diska dom föralltid. Typ. Hahahaha. Nej, men nästan. Det samlas otroligt mycket bakterier i penslar och borstar. Speciellt i t ex foundationpenslar eftersom att man applicerar flytande foundation med dom. För flytande och creme-produkter drar åt sig mer bakterier! Och sen kletar man in hela sitt ansikte i det… Hua!! Inte OK. Om ni t ex har fått lite problem med oren hy och finnar när ni i vanliga fall inte har det så kan det bero på bakterierna. Därför hoppas jag att ni i alla fall någon gång i månaden tvättar era penslar och borstar : )

Jag brukar ta lite diskmedel i handflatan och gnugga penseln emot det med lite vatten tills all pigment är borta och så att vattnet är helt genomskinligt. Sen lägger jag alla lite framåtlutade på en handduk och låter dom torka över natten. Och man känner sig så mycket fräschare när man sminkar sig med rena penslar. Det lovar jag er!

Posted in: Keela - Tips.
Kommentarer (1)
  • linn mattsson

    Kan inte du gå igenom vilka borstar du har och vad du använder med till?
    Är lite ny till smink världen och mitt lag ska börja tävla i vår,
    skulle vara skönt att kunna själv istället för att behöva be om hjälp hela tiden ^*^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *