sjordis

Hallå Keela!
Dom flesta som skriver till dig vill säkert veta hur man går ner i vikt, men jag är mer intresserad av att veta hur ma går upp i vikt.. Jag är alldeles för smal och därför försöker jag äta massa godis och skit varje dag för att gå upp i vikt, men det gör bara att jag känner mig ofräsch och trött. Hur ska jag göra för att gå upp i vikt på ett bra sätt? Mår så dåligt över att vara såhär smal.

Kramar Sandra

Hej Sandra!
För att gå upp i vikt så måste du äta fler kalorier än vad du gör av med per dag. Alltså ligga på ett överskott. Jag förstår att det kan vara svårt, och jag förstår också att man lätt kan tro att det är godis, kakor, chips osv man ska stoppa i sig för att gå upp i vikt.. Och ja, visst går man upp i vikt av det – men inte på ett hälsosamt sätt. Håll dig till godis och sånt på helgerna istället! 

För att gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt så borde du stoppa i dig kaloririka måltider och inte snåla med maten. Och då pratar jag inte om pizza till frukost, lunch och middag. Gillar du/tål du nötter? ÄT! Nötter är fantastiskt goda, innehåller väldigt mycket kalorier och massa bra fetter. Bara genom att äta 100g av t ex cashewnötter varje dag skulle göra att du får i dig nästan 700kcal extra per dag och det skulle absolut göra att du går upp i vikt. Eller kanske kan du göra en smoothie med jordnötssmör i till mellanmål? Då får du också garanterat i dig massa mer kalorier. Men köp då ett ordentligt jordnötssmör med 99% jordnötter och lite salt som t ex fitnessgurus, och inte t ex skippy som är packat med massa annat skit också.. Haha!

Om du äter mycket sallad kan du hälla på några matskedar olivolja också! Det gör salladen godare + att den ökar en hel del i kalorier. Du ska absolut inte behöva pressa i dig mat, för jag förstår om det verkar jobbigt, men ha en påse nötter med dig och ät som mellanmål. 

Det finns även gainers, alltså pulver som du kan dricka för att gå upp i vikt. Det är ungefär som proteinpulver men innehåller mycket mer kalorier. Så om du är över 18 och verkligen kämpar med att gå upp i vikt så tycker jag också att det kan vara ett alternativ. Gainers finns i dom flesta kosttillskottsbutikerna.

Jag rekommenderar i alla fall att du äter en ordentlig frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. ( det rekommenderar jag till alla!! ) Och försök att få in mycket nötter, avokado, olivolja osv. så är jag säker på att du kommer gå upp i vikt!

Tränar du? 
Springer du mycket? Skippa/dra ner på löpningen isånnafall ett tag då även det bränner mycket kalorier och fokusera mer på styrketräning och lågintensiv träning som gör att din puls inte går upp för mycket.

LYCKA TILL!!
Kram

Direktlänk till mitt jordnötssmör:
peanut-butter-crunchy_2x

Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *