Läsarfråga: Skräpmat.

träninghälsa

Hej Keela!
Hur ofta tycker du att det lugnt om man äter skräpmat som pizza och hamburgare? och hur ofta kan man äta godis? Jag är alltid sugen på det och har så svårt för att låta bli. Hur gör du?

Hej!
Jag tycker inte att man ska leva ett liv där man hindrar sig själv från att äta något bara för att det är onyttigt om man är sugen på det. Vad är det för liv egentligen? Att aldrig äta det man är sugen på och bara äta det man ”borde” ? SUPERTRÅKIGT. Men jag tycker också att man ska tänka på hälsan och pizza till middag 4 dagar i veckan kanske inte är det ultimata då. Och godis till filmen varje kväll är inte heller speciellt hälosamt. Gör en fruktsallad eller något istället då om ni är sugna på något gott! Så jag tycker att man ska försöka hitta goda och hälsosammare alternativ på t ex vardagarna och sen unna sig mer på helgerna. Och sen hitta en balans i det hela. Beroende på hur motiverad jag känner mig så brukar jag försöka äta 80-90% hälsosamt och vad fasiken för skit jag vill dom andra 10-20% : ) Haha. Och jag tränar nästan varje dag också, vilket gör att det känns mer OK att faktiskt unna mig godis och annat gott ibland. Pizza har jag dock bara ätit 2 gånger det senaste året tror jag.. Varför vet jag inte, för jag älskar verkligen pizza. Jag älskar all skräpmat. SÅ GOTT. Hehehe. Men jag har valt godiset före helt enkelt och värdesätter en påse godis mer än en pizza och ibland känns det lite tokigt att äta både och. Men det är för att jag vet att min mage inte blir så glad av för mycket skit heller.

Sen om ni äter en glass i solen eller en snickers när ni gör läxorna en torsdagkväll kommer inte vara avgörande för hälsan. Jag tror bara att måste hitta balasen i det hela och inte unna sig något varje dag. För hur kul blir det egentligen när man unnar sig någonting varje dag? Inte speciellt kul tycker jag. Då är det mer värt ha en godisdag i veckan eller två, så man får längta lite också. Men var inte rädd för kolhydrater och socker. Var inte rädd för en pizza i månaden. Även om hälsan inte är 100% på topp alla gånger, så tror jag nästan att det är viktigare att själen och glädjen är på topp. Jag tror att man lever längre som lycklig med några pizzor i magen än att ha gått genom livet och hindrat sig själv från att unna sig god mat och godis ibland :  )

Kommentarer (1)
  • Nathalie

    Om man vill vara noga så kan man börja räkna kalorier, så länge man inte stoppar i sig mer kalorier än vad man gör av med per dag så går man inte upp i vikt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *