Flygresan till LA…

flyg

Hej fina ni!
Jag är ÄNTLIGEN framme. Efter en försening på totalt 22 timmar var jag rätt arg när vi äntligen fick kliva på planet. Och jag tackade mig själv miljarder gånger för att jag bokade premium-biljett! Dels för att stolarna är mycket större, det fanns nya grymma skärmar som man kunde fälla upp från armstödet med bra filmer på och dessutom kunde man fälla ner stolarna så pass mycket att det nästan gick att ligga ner. SÅ SKÖNT. Och massa benutrymme! Så jag kunde sova en del i alla fall.

Men tror ni verkligen att min helvetesvecka hade tagit slut efter förseningen? Nope. Jag tänkte flera gånger ”Nu kan det bara bli bättre”.. Så ska man aldrig tänka… För ungefär 5 minuter senare spyr en tjej i papperskorgen framför mig… Alltså va? Jag, med min fobi, börjar hyperventilera och jag känner hur jag får tårar i ögonen. Jag vill bara därifrån. Jag ville hem. Men försöker skaka av mig det och tänka att hon kanske ätit något eller så.. Vad som helst förutom magsjuka… VAD SOM HELST. SNÄLLA. Men hon springer på toaletten flera gånger efter det… Försöker tänka på annat och efter ett tag får vi gå på planet. Självklart ska väl hon med mitt jäkla plan. S J Ä L V K L A R T….. OCH SJÄLVKLART sitter hon 5 meter bort från mig på planet… OCH SJÄLVKLART spyr hon det första hon gör på planet också. Så jag får totalpanik och börjar nästan skrika åt flygvärdinnorna att det är helt sjukt att hon får åka med när hon kommer smitta hela jäkla planet med magsjuka. För om det är något jag avskyr och om det är något som gör mig galet förbannad, så är det människor som inte förstår allvaret och hur viktigt det är att inte vara bland folk när man har magsjuka. STANNA HEMMA I MINST 48 TIMMAR EFTER DU BLIVIT FRISK, för det smittar fortfarande… Men allt dom sa var att dom inte kunde neka henne en plats på planet ”bara” för att hon spytt 10 gånger… Jag börjar storgråta. Trött  + 22 timmars försening + spyfobi = KAOS.

Men jag gav mig fan på att jag skulle klara det och satt därför i 11 timmar på ett plan och hörde henne spy flera gånger. Och nu är jag såklart livrädd. Trots att jag inte gick på samma toalett så vill jag nästan bara gråta. Jag har dränkt mig själv i handsprit och har så ont i magen. Tänk om folk förstod innebörden av en fobi. Det är inte att man inte gillar något. Det är inte att man hatar något. En fobi lever man sitt liv efter. Punkt. Och min fobi har hindrat mig från så sjukt många grejer och ändå är den inte lika allvarlig längre. Men det här var något av det jobbigaste jag gjort i livet. SÅ NÄR FASIKEN TAR DEN HÄR VECKAN SLUT? Jag orkar inte. Menar inte att det inte är synd om henne men tänk på alla hon förmodligen smittat? INGEN vill väl ha magsjuka, men alla var tvungen att sitta på planet med henne i 11 timmar och det smittar så lätt. Hon var dessutom typ 14 så hon var knappast gravid och hon var inte åksjuk med tanke på att hon spydde flera gånger innan vi klev på planet ens..

Nu är jag i alla fall här och allt, utöver all skit som hänt, känns så bra. Jag är så glad över att vara här och känner mig redan som hemma.. Att jag inte gjort det här tidigare! Jag blickar nu fram emot en betydligt bättre veckan än denna. Det här kommer bli det bästa jag har gjort.

Kommentarer (1)
  • Hannah

    har precis samma fobi, så relaterar så himla mycket till hur du kände dig. är inte rädd för att se folk spy, är bara rädd för att bli smittad. vet du förresten att det finns medicin i tablettform du kan få utskrivet som gör så att du inte kan spy på ca 24h? har alltid en sån i väskan ifall jag skulle få magsjuka. kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *