Frågestund: LA, del 2.

del2

Ska du jobba i LA isåfall med vad?
Det är väldigt svårt att få jobba i USA om man inte är medborgare. Det är liksom inte tillåtet. Det ska mycket till innan man får ett jobb och man måste ha en speciell kunskap och ”behövas” för att det ska gå. Praktiker går och har man tur kan man få extrajobb på campus på skolan och få rätt dåligt betalt. Jag tror att man kan få jobba ett år efter man tagit en degree på skolan också, men att bara åka hit som vem som helst för att jobba är inte möjligt i det här landet. Men jag har ju bloggen så för mig går det att jobba ändå 🙂

Jag har planer på att studera utomlands precis som du kan du berätta mer om din skola och kursen du ska gå? även vad för kurser man kan ta där?
Kul! Skolan är gigantisk och har över 30.000 elever och ungefär 1 miljard olika kurser. Haha! Så kan inte skriva upp allting här tyvärr, men spana in deras hemsida vettja: http://www.smc.edu . Där finns all information : )

Varför valde du att flytta till just L.A?
Jag valde mellan New York och LA, men kom fram till att jag vill ha värme och strand med än storstad. Därför blev det LA!

Vad händer om du inte trivs i LA ? Ska du bo hos dina föräldrar då om det skulle bli så.
Det är oklart. Nu vet jag ju att jag redan trivs otroligt bra så har inte ens tänkt på det. Det som sker det sker och skulle jag flytta hem igen så kommer allt sånt lösa sig : )

Har du körkort? Det är ju ganska bra att ha i usa. Om inte, ska du ta det där?
Nej, det har jag tyvärr inte. Men ja, det är verkligen nödvändigt här i LA så ska försöka ta det så fort som möjligt! Avstånden här till allt är helt galna och man fattar det verkligen inte förrän man är här och ska ta sig någonstans.. Haha.

Hur pass intresserad av studentlivet är du? Ska du försöka gå med i någon klubb eller något idrottslag eller liknande?
Halvtintresserad. Jag ska kolla vad det finns för klubbar och idrottslag så får vi se.. Men det är ingenting jag känner att jag måste göra.

Vad har varit det svåraste i förberedelserna? Visum/boende/packning etc?
ALLT. Haha. Det har varit en otroligt lång process och det var mycket svårare och jobbigare än vad jag trodde.. Visumet var nog jobbigast.. Och alla olika papper och formulär.. Att packa var också toksvårt, men allt har varit värt det ju! Är så glad över att jag tog mig iväg.

Hur hittade du modet till att bara lämna allting och dra?
Jag tror nog aldrig att man hittar modet. Man får bara bestämma sig för att åka och hoppas att modet håller hela vägen. Jag vet inte om man någonsin känner sig 100% redo. Jag väntade flera år på att jag skulle känna mig redo, men jag gjorde aldrig det… Jag bara VILLE vara det. Och bestämde mig då för att åka. Man måste bara chansa och våga!

Varför kunde du inte plugga det här i Sverige?
Varför plugga i Sverige när man kan plugga i LA?! 😀

del22

 

Kommentarer (1)

You might also like

Alexandra Nilsson - Testar magnetfransar Paulina Danielsson - Ex on the beach. Paulina Danielsson - Laser och burgare. Josephine Qvist - SRILANKA BILDBOMB
  • Alice Forssblad

    åh det du säger om modet är så himla sant, man ska aldrig vänta för länge på att känna sig redo, för sålänge man sitter i bekväma soffan och drömmer sig bort är det nästan omöjligt att känna sig redo när allt känns så långt borta ifrån verkligheten. Det man måste fatta är att folk som är framgångsrika är också skiträdda och har varit i samma sits som dig. Så kör hårt på dina drömmar, inget kan gå fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *