Frågestund LA, del 3

del3

Hur ska du ta dig runt i LA, buss/bil osv?
När jag orkar ska jag ta tag i körkortet, men just nu ruinerar jag mig själv på Uber istället. Haha! Det är världens bästa app. Det är som en taxiapp, fast betydligt billigare än taxi! Det är som att man har en egen privatchaufför helt enkelt. Bilarna är privatägda och körs av privatpersoner( som måste gå igenom en koll innan dom får börja köra så att dom inte är läskiga!!! )Och eftersom bilarna ägs av dom själva och är bra bilar så kör dom rätt försiktigt. Sen kan man betygsätta sin chaufför efter resan så att andra vet om han eller hon är bra att åka med : ) Det är SJUKT många som jobbar som chaufförer för Uber och därför finns det alltid bilar i närheten av dig 24 timmar om dygnet. Dom kommer snabbt och dom kör dig vart du vill : ) SÅ BRA. Det kändes lite läskigt först, men nu åker jag med Uber varje dag och det går alltid jättebra och alla är så trevliga. Sen när man kliver av bilen så drar pengarna automatiskt från ditt konto så du slipper hålla på med kontokort eller kontanter och det är inte speciellt dyrt heller! Eftersom jag är lat så kommer jag åka Uber till skolan hela hösten. haha! Jag hatar att åka buss och det tar dessutom mer än dubbelt så lång tid. HEJA UBER.


uber

Var det enkelt att hitta boende?
Det var mycket enklare än vad jag trodde. LA är fullt av massa grymma lägenhetskomplex så det behöver man absolut inte oroa sig för när man flyttar hit! Det finns alltid folk som söker roomies också : ) Googla ”lägenhetskomplex Los Angeles” typ. Eller på engelska!

Vart börjar man? Hur gör man för att komma iväg?
Ta kontakt med t ex Avista, som jag åkte med. Dom har koll på MASSA skolor utomlands och vet exakt hur du ska göra och vart du ska börja. Dom hjälper dig utefter dina önskemål.

Kommer du att sakna Stockholm?
Som det känns just nu, njaaaaa.. Lite kanske.. Men LA passar mig som handen i handsken!

Kommer du vara ute på mycket fester för att lära känna folk?
Jag är säker på att jag kommer gå ut mer här än hemma, men min syn på alkohol har absolut inte förändrats och därför håller jag mig nykter när jag går ut. Jag har varit ut ett par gånger och druckit någon drink, och sen gått hem och lagt mig och mått kalasbra dagen efter. En drink dör du inte av när du går ut, men man behöver inte bli full för att ha kul! Och sen försöker jag hålla mig till vatten så mycket som möjligt : ) Drick med måtta u guys!

Fantastiskt dåliga mobilbilder från när vi var ute en sväng i söndag. Men det är första bilderna på mig och min rooooooooomie juuu, så dom är värda att lägga upp ändå!
10576901_10203484009694319_929566986_n

Hur mycket planering behövdes?
En hel del. Framförallt lite sparpengar till visum och resepengar osv. Och det är betydligt mer än vad man tror. Och man måste söka in till skolan flera månader innan den börjar och vara beredd att lämna Sverige upp till typ 7 veckor innan skolstart. Och alla dom veckorna får man inte CSN om man väljer att söka studiemedel så då måste man även ha lite sparade pengar där. Och sen om man inte har tur så måste man ju köpa alla möbler och grejer till sin lägenhet. Så pengar är det som behövs framförallt! Sen när skolan drar igång går det att leva på CSN : )

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *