Vilken kamera har du och vad är ditt allra bästa köp av alla dina tillbehör?
Jag har en Canon EOS 650D. Mina allra bästa tillbehör är utan tvekan min externa blixt och mitt fisheye! En blixt är nästan ett måste.
camr
Min kamera verkar tyvärr inte finnas att köpa längre( vet att det finns liknande med vridbar skärm.. ) Men ni hittar mitt Fisheye HÄR och min blixt HÄR.

Hur har du lärt dig någonstans hur du ska redigera eller är det du som har lärt dig själv?
Jag är självlärd. Jag provar mig alltid fram och om det är något mer avancerat jag undrar hur man gör så googlar jag : )

Vilken kamera filmar du med??? Du är bäst! <3
Jag filmar med samma som jag tar bilder med, alltså min Canon EOS 650D.

Hur gör du när du klipper och fixar videos?
Jag använder Final Cut Pro när jag klipper videos. Hur jag gör är väl lite svårt att förklara. Haha! Det jag egentligen gör är att korta ner videosarna så mycket som möjligt eftersom det alltid slutar med att jag sitter och pratar om knasiga saker i 20 min.. Hehehehe.

Såhär kan det se ut:

fanil

Föredrar du Nikon eller Canon?
Canon absolut! Jag tycker att Nikon är svårare att förstå. Men det kan vara en vanesak också!

Fotograferar du i RAW?
Ja, det gör jag. Och när man väl har börjat är det svårt att sluta. Jag tycker det är enorm skillnad från att fota i .JPEG. Synd att bilderna blir så stora filer bara..

Använder du Lightroom eller Photoshop? Eller båda?
Jag har faktiskt aldrig provat Lightroom utan använder mig bara av Photoshop CS6. 

Hur gör du för att få headern så att den liksom är hålig och man ser bakgrunden igenom den?
Jag gör och sparar mina headers i ett filformat som heter .PNG. Då blir blir det så : )

Bästa tipset för att få finast foto? Exempel vid exempel stranden eller berg, och sedan kanske något foto på typ en insekt, eller naglar?
Lek med vinklar och kamerainställningar. Använd inte auto utan prova dig fram på annat sätt! Prova fota vid olika tidpunkter på dagen och om man är utomhus och fotar så fotar jag nästan aldrig i direkt solljus eftersom det ljuset är så himla hårt. Skugga är världens bästa ljus enligt mig!

Eller så har du himla tur och står vid en solnedgång i Grekland och bilderna bli fantastiska hur du än gör… Haha!

sol

Vilka redigeringsappar använder du när du redigerar mobilbilder?
Ingen alls just nu. Bara den som är inbyggd i Instagram. Annars är Fotor en favorit.

Vilken bloggportal använder du?
Jag är premiumbloggare på Bloggerfy!

Vilka är dina bästa blogg tips till att få en framgångsrik blogg?
ÄLSKA det du gör!

Hur gick det till när du fick så många läsare?
Det krävdes tålamod och massor med arbete. Du måste låta folk veta att du finns på alla möjliga sätt! Jag kommenterade andras bloggar flera timmar om dagen. Men jag skrev aldrig ”Hej, kolla in min blogg” – det är de värsta du kan göra. Engagera dig i inläggen och svara eller ställ frågor gällande innehållet och masskommentera inte bara för att kommentera.

Hej jag undrar ifall du ändrar storleken på dina bilder innan du laddar upp dom på bloggen? Isf ändrar du bildstorleken och upplösningen i Photoshop eller laddar du upp dom som vanligt?
Mina inlägg är 900px breda så jag förminskar alltid bilderna till 900 i Photoshop innan jag laddar upp dom : )

Följer du manus eller gör du spontana videos?
Jag har aldrig haft en manus när jag spelar in videos. Snarare tvärtom.. Haha! Jag bara sätter mig och hoppas att jag kommer på vad jag ska göra för video! HAHA. Men ibland, om jag t ex ska svara på frågor eller göra challenges så är det ju lite förberett innan med lappar och frågor osv. Men jag har aldrig manus. Det känns lite som att videosarna blir tillgjorda och inte spontana då och inte knasiga som jag vill ha dom.

Hej! Hur orkar du fixa alla bilder i Photoshop och lägga till glitter och grejer? Det måste ta sån tid och vara så jobbigt..
Haha ja.. Det är jobbigt. Eller var rättare sagt. På senaste tiden så har jag tröttnat lite på glitter och text och föredrar nästan bilden helt clean och vill knappt ha en ram på bilderna. Jag har verkligen perioder när det kommer till hur jag redigerar och fixar med mina bilder. Men anledningen till att jag orkar göra det är för att jag tycker att det är så pass roligt!

Här är en typisk Keela-bild för något år sedan.. Haha! Jag byggde alltid pärlplattor och öste på med blingbling på bilderna. Jag gillar den stilen också men just nu är jag som sagt inne i en mer clean period. Saknar att bygga pärlplattor också </3 aaaaaw. 
parlor_50365605ddf2b320ca001e3f

Kommentarer (1)
  • Emma

    Hejsan hejsan keela! Tycker att du är grym! Och du är min allra största förebild!<3 Och du är s¨å grym och jätte fin!:)
    Jag har en liten fråga till dig! Vad för MacBook andvänder du? Och kan du rekomendera den till andra?
    Jag skulle behöva en ny dator och är lite intreserad av en macbook men vet inte vilken.. Tacksam för svar!:)<3
    Du är bäst!!:*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *