The power of a workout.


(En bild på mig och Sara från förra veckans Halloweenfest med NYX professional makeup som jag var på förra veckan.
Eller vänta, har jag ens berättat om det?! Haha. Jag gör det i ett annat inlägg!)

Hey guys!
Ångesten har nästan ätit upp mig senaste dagarna känns det som. Jag har inte haft lust till någonting alls. Inte ens ha på tvn. Ingenting. Det hade jag inte idag heller egentligen. Jag tror det tog 20 min för mig att få på mig träningskläderna? Men jag visste, att om jag bara pallrar mig dit så kommer humöret vända helt och ångesten försvinna. Och visst hade jag rätt. Och tror ni inte att det blev mitt bästa pass på länge?! För varje meter på crosstrainern och för varje styrkelyft kände jag ångesten försvinna och energin öka.

Är det inte rätt sjukt, vad träning kan göra? Så jag kom hem från gymmet(SATAN VAD KALLT DET ÄR UTE BTW), och kände mig som en ny människa med massa ny energi och endorfiner. Är ångesten helt borta? Nej, men jag känner mig inte längre som den grönsak jag känt mig som de senaste dagarna.

Om någon frågar mig hur jag hanterar min ångest eller hur jag gör för att bli av med den så är träning ALLTID mitt svar. Visst känns det ibland som att bestiga ett berg att bara att stiga ur sängen och ta sig till gymmet, men jag vet hur värt det är. Nu har jag tur nog att bo väldigt nära mitt gym också. Nu kan jag inte direkt vara kräsen med var jag bor med tanke på hur situationen ser ut med boende i andra hand i Stockholm, men min största prio är att bo nära ett gym. Och det har jag lyckats göra varje gång jag bott någonstans. Det är så otroligt värt!

Det känns som att träning har räddat mig på många sätt. Något jag alltid kan luta mig mot och lita på. Det kanske låter löjligt, men så känner jag.
Vad är träning för er?

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (4)
 • Josse

  Träning är medicin för mig!
  Nu har jag & sambon precis köpt ett hus & mitt största krav var att jag skulle kunna ha möjlighet att ha ett hemmagym.
  Jag klarar mig rätt bra utan antidepressiva om jag bara får köra slut på kroppen.
  Träning är överlevnad.

  Så jävla grym du är som kämpade dig till gymmet. Vet hur tungt det kan vara, och hur jävla värt det är efteråt.

 • Ljuva Julia

  Träning på gym gör jag bara för att hålla mitt BMI och mina muskler på lagom nivå. Inte mitt lyckopiller direkt, utan något jag gör av estetiska skäl.

  Men snowboardåkning, klättring, simning och skateboard gör jag för att det är så kul.

  Promenader och joggning utomhus ser jag som ångestdämpande.

  Jättebra att du tog dig dit och att det gjorde sådan skillnad ❤️

 • Johanna

  Träningen är det bästa, att ha möjligheten att låta kroppen jobba, att få känna sig stark, att rensa tankarna, att fokusera på det jag gör just där och då. Träning is the shit!

 • Jag lovar

  Det är inte alls konstigt; det är signalsubstanser. Ju mer vi tvingar oss till att göra sådant som vi mår bra av, desto bättre mår vi. Låter löjligt simpelt, men ta det från någon som fick diagnosen “kronisk depression” när hon var tolv – det är en kamp, det är alltid tungt, och det är sällan roligt, men det är vad som måste göras. DU äger makten över ditt mående, du behöver bara verktygen för att ta dig ur såna här svackor oh tvivel. Och pro tip one är: Gör det du mådde bra av, när du mådde bra. För in the end så kokar det alltid ner till signalsubstanserna. Kultivera och, om så måste ske, de bra, och låt de dåliga få vara där, och övertas av det goda. Om ljuset inte tränger sig in, är enda lösningen att släppa in det. Kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *